EU-kommissær Magrethe Vestager åbner op om fremtiden: Kommer med kryptisk udtalelse

Af: Liva Høyberg

|

07/06/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock / Radikale Venstre
Foto: Shutterstock / Radikale Venstre
Den nuværende EU-kommissær sætter ord på fremtidsplanerne

Mest læste i dag

Lige nu er det Magrethe Vestager. der sider på posten som EU-kommissær. Men den tid er snart forbi. Med et nærstående Europa Parlamentsvalg, skal der vælges en ny dansk kommissær. Eller skal der?

Nu åbner Margrethe op og fortæller om sine fremtidsplaner

Det skriver Ekstra Bladet

"Arrrh, jeg tænker, at de selv skal klare det. De er trods alt dem, der er blevet valgt til det, og jeg spiller ikke længere nogen rolle i partiet. Jeg hjælper, hvor jeg kan, men sådan er det," udtaler Margrethe, da Ekstra Bladet fanger hende til premieren på årets Tivolirevy.

Hendes parti (Red. Radikale Venstre) har haft nogle svære år, hvor de i 2022 blev halveret ved folketingsvalget. Om dét er årsagen til, at hun ikke ønsker at vende tilbage til dansk politik, er uvist.

En æra nærmer sig sin afslutning

Siden 2014 har Margrethe Vestager beklædt den indflydelsesrige stilling som konkurrence-kommissær i EU, og i de seneste fem år har hun også fungeret som næstformand i kommissionen.

I efteråret forsøgte hun at sikre sig en tredje periode, men virkede kort tid efter tøvende om muligheden.

Det ser nu ud til, at hun endegyldigt har erkendt, at hun ikke længere skal være den, der repræsenterer Danmark som kommissær. Eller har hun?

I interviewet med Ekstra Bladet, kommer hun med en lidt kryptisk udtalelse:

"Med et let ironisk smil har jeg sagt, at jeg gerne fortsætter, hvis de ikke finder en erstatning, og jeg skal nok passe jobbet, indtil alt er på plads," siger den snart tidligere kommissær.

Det er den danske koalitionsregering, bestående af Moderaterne, Venstre og Socialdemokratiet, der skal udpege den næste danske kommissær.

Målinger forudser en synkende skude

Med et valg på søndag er der ikke meget tid til at vende den dårlige udvikling.

I den seneste meningsmåling står Radikale Venstre til at ryge ud af Europa-Parlamentet.

Hvem skal så?

Margrethe Vestager håber, at Sigrid Friis, Radikale Venstres spidskandidat, bliver valgt. Men det er på vippen til slet ikke at blive aktuelt. Margrethe tilføjer, at der stadig skal skrabes nogle flere stemmer sammen, men hun er fortsat optimistisk.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig