Få din bil autoophugget i Aarhus

Af: Helge Rahbek

|

27/01/2018

Når det er tid til at få din gamle bil hugget op, så er der heldigvis mange muligheder, hvis du bor i Aarhus eller omegn. Aarhus er trods alt Danmarks næststørste by, og det store udvalg indenfor autoophuggere i og omkring Aarhus afspejler dette.

Lige nu læser andre også

Du kan derfor nemt finde en autoophugger, hvis du bor i Aarhus. Nogle muligheder kunne være Århus Autoophug og Genbrug eller H. J. Hansen. Også langs med Åhavevej, som går over i Østjyske Motorvej, er der gode muligheder for at finde en god autoophugger. Hvis du bor længere vest på, så er der tilmed flere autoophuggere at finde i Galten. Mulighederne er mange for dig, som bor i Smilenes By. Aarhus er jo også verdens mindste storby!

Som udgangspunkt bør du overveje at sende din bil til ophugning, når den er mere end ti år gammel. Det kan også være værd at overveje at få bilen skrottet, hvis den har allerede har kørt sine første 300.000 km.

Skal du have ny bil, så lad den gamle bil indgå i handlen

Du vil ofte kunne lade din gamle bil indgå i handlen, når du køber en ny bil. Derved vil du typisk kunne opnå et ganske pænt prisnedslag på den nye bil. Dette er et rigtigt godt alternativ til at lade bilen skrotte blot for, at du kan modtage skrotningspræmien.

Afhængigt af hvilken bil du har og hvilken autoforhandler med en skrotningsafdeling, som du opsøger i Aarhus, kan du opnå prisnedslag på helt op til 15.000 kroner, når du lader den gamle bil indgå i handlen. Det kan derfor være en fordel for dig, hvis du først afsøger dine muligheder grundigt på internettet først. På en hjemmeside som Autoophuggeren.dk vil du også altid kunne finde inspiration og få hjælp og vejledning.

Når du har afsøgt markedet for de forskellige autohandlere og autoophuggere i dit område i Aarhus, bør du også først ringe dem op. Derved kan du tage en snak med dem og stille dem opfølgende spørgsmål. Derved kan du bedst foretage dit valg på et oplyst grundlag.

Modtag skrotningspræmien når bilen skrottes

Hvis ikke du har brug for en ny bil til at erstatte den gamle, kan du også nøjes med at sende din bil til ophugning. Hvis din bil er indregistreret i Danmark efter år 2000, så vil du kunne modtage skrotningspræmien, som er på 2200 kr.

Dette er penge, som du modtager fra Staten for at sende dit gamle lig af en bil til ophugning. Staten har nemlig valgt at tilbyde dig penge som incitament for at få din game bil ophugget. Formålet med at tilbyde borgeren dette beløb er at fjerne gamle, forurenende og usikre biler fra vejene.

Hvis du vælger at få bilen ophugget for at modtage skrotningspræmien, så bør du få din autoophugger til at udfylde skrotningsattesten for dig. Du skal også huske at medbringe bilens indregistreringsattest.

Anbefalet til dig