Få gør det: Så ofte bør du slukke din telefon helt ifølge sikkerhedseksperter

Af: Lucas Andreas

|

29/05/2024

Nyheder
Foto: LittlePigPower / Shutterstock.com
Foto: LittlePigPower / Shutterstock.com
Det er oftere, end man lige tror.

Lige nu læser andre også

Smartphones er blevet uundværlige i vores dagligdag, men mange brugere udnytter ikke deres fulde potentiale og forsømmer vigtige sikkerhedspraksisser.

Regelmæssig vedligeholdelse og opdatering af enheden er nemlig afgørende for at beskytte dem mod både fysisk slitage og digitale trusler.

En af de mest oversete sikkerhedstiltag er at slukke smartphonen helt.

Ifølge eksperter fra NSA, en af USA's førende efterretningstjenester, kan denne enkle handling beskytte enheden mod hackerangreb. I dag er det ikke kun phishing-links, der truer smartphones, men også mere sofistikerede angreb som zero-click exploits, som kan infiltrere en telefon uden brugerens interaktion.

Zero-click exploits fungerer ved at omgå enhedens sikkerhedsforanstaltninger trin for trin.

Et ubesvaret opkald kan være tilstrækkeligt til at installere de første filer, som gradvist giver hackeren fuld adgang til systemet og data. Denne form for angreb kan være næsten umulig at opdage, men en regelmæssig genstart af telefonen kan forhindre dem i at lykkes.

Sikkerhedseksperter anbefaler at slukke telefonen mindst en gang om ugen. Det er et meget enkelt trin, der kan eliminere mange sikkerhedsrisici og samtidig sikre, at styresystemet fungerer optimalt.

For dem, der ønsker at optimere deres enhed endnu mere, kan hyppigere genstarter være fordelagtige.

Oplysningerne findes i indstillingerne

For at kontrollere, hvor længe din telefon har været tændt, kan du nemt finde oplysningerne i systemindstillingerne.

På Android-enheder navigerer du til "Indstillinger," derefter "Enhed" og til sidst "Status," hvor driftstiden vises i timer. Det giver brugeren et klart billede af, hvornår enheden sidst blev genstartet.

At tage sig tid til at forstå og anvende disse enkle sikkerhedstips kan forlænge levetiden på din smartphone og beskytte dine personlige data mod potentielle trusler.

Regelmæssig opdatering og vedligeholdelse er nøglen til at sikre, at din enhed fungerer bedst muligt og forbliver sikker i en verden med stigende digitale risici.

Anbefalet til dig