Fiat overrasker med ny elbil: Har bandebrydende og innovativ funktion

Af: Liva H.

|

07/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Skal du have ny bil?

Lige nu læser andre også

Overvejer du en ny bil, og skal det være en elbil, så bør du kigge nærmere på denne nye model fra Fiat. Denne elbil har nemlig en helt enestående funktion, der gør det nemmere end nogensinde at være elbilsejer.

Fiat har introduceret en ny funktion i sin seneste elbil, Fiat Grande Panda: et såkaldt 'integreret ladekabel'.

Dette innovative design gør det muligt at trække kablet ud fra fronten af ​​bilen som en telefonledning, hvilket eliminerer behovet for separat opbevaring og reducerer risikoen for at glemme kablet ved ladestationer.

Det integrerede kabel er specielt designet til AC-opladning med en effekt på op til 11 kW.

For chauffører, der har brug for hurtigere opladning, har bilen også et separat stik på siden, der kan håndtere op til 100 kW på hurtigladere.

Fiat Grande Panda er en kompakt crossover, der er placeret som en yderst budgetvenlig mulighed på elbilmarkedet.

Den deler platform med Citroën ë-C3 og forventes at blive prissat omkring 25.000 euro, eller lidt over 27.000 dollars, hvilket gør den til en direkte konkurrent til andre overkommelige elbiler som Renault 5 E-Tech og Volkswagen ID.2.

De første modeller forventes at være tilgængelige i udvalgte lande til efteråret.

Et praktisk design

Fiat Grande Panda måler 3,99 meter i længden og 1,76 meter i bredden og er kompakt, men praktisk med fem sæder og et 361 liters bagagerum. Den har også 13 liter ekstra opbevaringsplads foran passagersædet. Så den kan rumme hele familien og 'pakkenelliker'

Drevet af et 44 kWh batteri og en 83 kW elmotor (svarende til cirka 120 hestekræfter), tilbyder Grande Panda en rækkevidde på omkring 310 kilometer i henhold til WLTP-standarden, hvilket er tilstrækkeligt til de fleste daglige kørselsbehov.

Anbefalet til dig