Den mangelfulde rengøring har udløst en stor bøde.
Lige nu læser andre
Aarhus Kødengros, som 3. maj fik besøg af Fødevarestyrelsen, må krumme tær.
Kødgrossisten, der leverer kød til kantiner, restauranter, hoteller og cafeer, havde Fødevarestyrelsen forbi forud for opstart af produktion.
Og man kan roligt sige, at de hoteller, restauranter med mere, de leverer til, føler sig heldige, når de læser, hvad Fødevarestyrelsen har noteret.
Læs også
“I produktionslokale ses der i ternmaskine belægning i form af produktrester i det ene hjørne af i kammeret, hvor kødet føres ud til knivene. På udstyr (knive) til ternmaskine ses der produktrester,” skriver Fødevarestyrelsen i i kontrolrapporten og fortsætter:
“På bagsiden af ternmaskine ses der gullige belægninger. I hakkehus ses produktrester på kniv og på snegl, hvor denne sider fast i maskinen.”
Men det bliver værre endnu.
“I bøfformer ses der produktrester på bevægelige dele. På alle hjul til maskiner og borde ses der gule belægninger af ældre dato. Omkring håndvasken, tættest på hakker, ses produktrester i vasken samt i samlingen til væg.”
“I knivholder ved varemodtagelsen ses der produktrester på knive, inde i selve holder ses der belægninger.”
Derudover har Fødevarestyrelsen noteret fund af sorte belægninger flere steder, herunder nær håndtag til døren indefra og ud samt i varemodtagelsen.
Herefter har virksomheden indrømmet, at det ikke var godt nok.
“Vi tager action på med det samme. Vi laver nye rengøringsprocedurer,” tilføjer virksomheden ifølge kontrolrapporten.
Fødevarestyrelsen har som straf givet Aarhus Kødengros en bøde på 10.000 kroner.