Folkepensionen bliver lavet om: Sker om kun få år

Nyheder
Foto: Shutterstock
Danskerne skal forberede sig på, at det bliver anderledes.

Lige nu læser andre også

Antallet af pensionister er nu steget uafbrudt i de seneste to år, hvor folkepensionsalderen samtidig har været holdt i ro.

Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Således var der 1.142.892 folkepensionister i december sidste år. Dermed er antallet af folkepensionister steget hver måned siden december 2022 - og altså uafbrudt i 24 måneder - og med i alt cirka 45.200 personer i perioden.

Antallet af folkepensionister er nu på det højeste niveau siden januar 2020.

Sådan skriver Sampension i en pressemeddelelse, som Nyheder24.

Folkepensionsalderen har været uændret siden 1. januar 2023.

Fra 2019 til 2022 blev den gradvist forhøjet fra 65 år til 67 år, og i den periode faldt antallet af folkepensionister med i alt cirka 59.400 (fra 1.157.134 i januar 2019 til 1.097.727 i december 2022).

”Pilen har - uden undtagelse - peget opad for antallet af pensionister herhjemme hver eneste måned i de seneste to år. Udviklingen skal ses i lyset af, at der i samme periode har været sat en prop i folkepensionsalderen. For det betyder, at der løbende er flere danskere, som får alderen til at gå på pension, og at der dermed kommer flere nye pensionister til,” siger Helle Dalsgaard, der chefrådgiver i Sampension.

”Udover den uændrede pensionsalder så bidrager det forhold, at danskerne generelt lever længere, også til, at gruppen af pensionister vokser støt. Og f.eks. afspejler den stigende levetid sig i, at vi nu ser langt flere pensionister, som har passeret 80 år,” siger Helle Dalsgaard.

Folkepensionsalderen ændres i 2030 og 2035, hvor den stiger til hhv. 68 og 69 år.

Ifølge regeringens lovprogram skal politikerne i februar i år tage stilling til, om folkepensionsalderen skal stige til 70 år i 2040.

”I de kommende år, hvor folkepensionsalderen efter planen fortsat skal holdes i ro, er der udsigt til, at antallet af folkepensionister vil blive ved med at stige. Samtidig vil vi forventeligt også se, at de seneste års tendens til, at pensionisterne i stigende grad vælger at arbejde ved siden af folkepensionen, vil fortsætte fremadrettet,” siger Helle Dalsgaard.

De seneste tal fra STAR viser, at antallet af danskere, som både er i beskæftigelse og samtidig får folkepension, er steget med 18 procent det seneste år og nu er på det højeste niveau nogensinde.

Anbefalet til dig