Forskere melder ud: Undgå disse fejl og lev længere

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan være farligt for helbredet ikke at få den søvn, man har brug for

Lige nu læser andre også

Hvis du, som milliarder af andre mennesker, ønsker at leve et sundt liv i den tid, man nu har, så kræver det faktisk chokerende lidt.

For det kan som bekendt være farligt for helbredet ikke at få den søvn, man har brug for, hvorfor man bør hæfte sig ved, hvad kloge mennesker på området siger om den gode søvn.

En af dem er Birgitte Rahbek Kornum, der er forsker og nørd på området søvn, som først og fremmest kan fortælle, at det er den samlede mængde søvn, der gælder, skriver B.T.

Forskeren forklarer, at man kan se det som et regnskab, der gælder over et døgn. Derfor skal man slet ikke være nervøs for, at man har afbrudt søvn.

Ifølge Kornum er det nemlig det totale antal timer, du har tilbragt i drømmeland, der vægter mest.

Og der skal ikke være nogen difference i kassen, da det kan få katastrofale konsekvenser.

Både på den korte og den lange bane har det nemlig kæmpe betydning for dit liv, at du sover mere. Sågar kobles det også til længden på det,

På den korte bane betyder det, at du har sværere ved at koncentrere dig, du har nemmere til tåre og vredesudbrud.

Derudover kan det føre til alvorlige sygdomme, herunder cancer, alzheimer og hjerte-kar-sygdomme.

I samme boldgade fortælle den svenske forsker Christian Benedict, der er ansat på Institut for Neurovidenskab ved Uppsala Universitet, at man skal holde sig fra især én ting inden sengetid.

Man skal nemlig undgå de ting og sager, der fremkalder negative følelser lige inden sengetid, hvilket bakkes op af Birgitte Rahbek Kornum.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig