Frygter kæmpe togkaos: Næsten alle tog aflyses

11/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Der er et stort kaos i vente.

Mest læste i dag

Torsdag kan der være strejke i togtrafikken. Stort set alle Øresundstog til Danmark vil derfor blive aflyst.

Fagforeningen Seko har varslet strejke i togtrafikken, og hvis parterne ikke når til enighed inden i dag klokken 15, strejker alle lokoførere i Malmø på Øresundstågen. Derfor vil du altså blive udfordret, hvis du dagligt krydser Øresundsbroen.

"Vi ønsker selvfølgelig en løsning. Men hvis vi ikke får det, er vi helt parate til at gå i strejke for at få vores krav igennem. Krav, som vi synes er helt rimelige," lyder det fra togfører Max Åkerberg, der også er næstformand i Sekos klub hos Transdev, der driver Øresundstrafikken. Det oplyser Arbetet.se.

Ifølge ham vil der i princippet ikke krydse nogle tog over Øresundsbroen. Omkring 75-80 procent af lokomotivførerne i Malmø er medlemmer af Seko og er berørt af anmeldelsen.

Ifølge Skånetrafiken, som har ansvaret for Øresundsbanen, vil der ikke krydse nogle tog over broen.

"Vi har undersøgt, om det var muligt at indsætte erstatningsbusser, men det ville være imod de regler, der gælder for konflikten i øjeblikket," skriver Skånetrafiken på sin hjemmeside.

Et af de vigtigste krav fra Seko vedrører tidsplanen. Kravet er, at lokomotivførerne modtager deres køreplan mindst to uger i forvejen. I øjeblikket kan tidsplanen ændres frem til starten af ​​sessionen. Noget, der er et stort problem for lokomotivførerne, mener Max Åkerberg.

"De kan ringe og sige, at i morgen skal du arbejde til klokken 22 i stedet for klokken 14. Eller hvis du skal have to dagvagter, klokken 06.00-14.00, så ændrer de det til en nattevagt i stedet for. Så kommer jeg slet ikke hjem til familien," siger han.

Skånetrafikken oplyser, at det bedste man kan gøre er, at holde sig opdateret på henholdsvis skanetrafiken.se og skanetrafiken.dk