Genialt sparetip: Sådan kører du længere på literen med en skål vand

19/11/2022

Henrik Rothenbücher

En skål vand kan spare dig penge.

Mest læste i dag

Det er nok ikke gået mange næser forbi, at det i øjeblikket er markant dyrere at tanke bilen op. 

Derfor vil mange sikkert være glade for gode råd til, hvordan man kan spare penge på brændstof til bilen. 

Det lyder skørt - men faktisk kan en skål vand hjælpe dig med at spare penge.

Eksperter fra Vanarama har delt deres bedste tips til, hvordan du kan få dit brændstof til at række længere. Et af disse, er tippet der inkluderer en skål vand. Det skriver Daily Star.

Først og fremmest har eksperterne gjort det klart, at forsigtig kørsel er nøglen til at spare brændstof. Hver gang du bruger bremserne, går der energi tabt i den varme, som bliver skabt af bremseklodser og -skiver.

Derudover er det også vigtigt at undlade at gasse unødigt op med din motor. Det er nemlig også en stensikker måde at spilde brændstof på.

Derfor er det vigtigt at sikre, at du kører så forsigtigt som muligt. Dertil skal du også forsøge at forudse, hvornår du skal bremse, så det kan ske stille og roligt.

Firmaets bedste tip er, at du skal have en skål med vand stående på dit passagersæde, når du kører. Hvis du spilder dette vand, betyder det, at du ikke kører forsigtigt nok.

Derudover har de også delt otte andre tips:

  1. Du skal sikre, at din bil er fri for rod. Hvis du har tung last med, klarer din bil sig ikke nær så godt. Det vil nemlig betyde, at du skal træde ekstra på speederen eller skifte et gear ned - begge dele bruger brændstof.

  2. Lad være med at fylde din tank. Brændstof er nemlig tungt, og det tilføjer derfor yderligere vægt til din bil. Sørg derfor for, at den ikke er helt fyldt, da det vil mindske bilens vægt.

  3. Tag alle cykelstativer mv. af din bil. Hvis du ikke bruger stativet regelmæssigt, er der ingen grund til, at det er på bilen. Det samme gør sig gældende for tagbøjler. Begge dele medfører nemlig, at bilen bruger mere brændstof.

  4. Mange bilister glemmer at holde øje med deres dæktryk. Det er en dårlig idé, da et lavt dæktryk skaber varme og friktion, som medfører, at der bruges yderligere brændstof. Faktisk bruger du op til 3% ekstra brændstof for hver 10% dine dæk har for lavt tryk.

  5. Begræns din brug af klimaanlægget. Rigtig mange lader det køre hele tiden, men gør det til en vane at slukke for det, når du ikke bruger det. Det kan nemlig også have indflydelse på bilens brændstofforbrug.

  6. Få udført regelmæssig service, da noget så simpelt som et blokeret luftfilter kan føre til dårligere ydeevne og et forøget brændstofforbrug. Derudover kan en bremse, der binder lidt også have indvirkning på dit brændstofforbrug.

  7. Hold dine vinduer lukket. Du får ganske vist vind ind i bilen, når vinduet er åbent, men det er ikke gratis. Det skaber nemlig et øget brændstofforbrug. Er det ikke nødvendigt, så sørg for at lukke vinduet.

  8. Sørg for at planlægge din kørsel. Den bedste at reducere dit brændstofforbrug, er ved at køre færre kilometer. Det kan du gøre, ved at optimere dine ruter. Planlæg derfor din kørsel nøje - især på længere ture.

Anbefalet til dig