Der er sket meget siden, Løveparken slog porten op i 1969.
Dengang blev parken grundlagt af Jacob Hansen, der allerede ejede en mindre zoologisk have i Vejle.
Med inspiration fra andre steder i Europa havde Jacob Hansen ambition om at åbne den første danske safaripark med frigående løver.
Det blev officielt en realitet den 12. august 1969 i Givskud.
I dag - 55 år senere - har Givskud Zoo udviklet sig til at være meget mere end blot en løvepark. Parken er i dag en stor safaripark, der præsenterer omkring 50 dyrearter, samt en række formidlings- og undervisningstilbud.
Det skriver Givskud Zoo selv i en pressemeddelelse, som de har sendt til koncernen her.
Givskud Zoo er med til at sætte fokus på verdens natur- og dyreliv, og gennem Givskud Zoo Naturfond støtter parken både projekter, der arbejder med at beskytte dyr i deres naturlige leveområder, opkøb og beskyttelse af landområder, samt forskning med bevaringssigte og formidling.
Fødselsdagsfejring og uddeling af studierejselegat
Der bliver taget hul på fødselsdagsfejringen allerede på søndag den 11. august med et udvidet dagsprogram, der foruden fodringer af parkens dyr også rummer konkurrencer og musik- og danseshows.
Derudover vil direktør i Givskud Zoo Rasmus Sebastian Nielsen på dagen overrække Givskud Zoo Naturfonds Studierejselegat på 50.000 kroner til en person, der har gjort en ekstraordinær indsats for den levende verden.
Det er første gang, at Givskud Zoo Naturfond uddeler et sådant legat.
"Vi vil rigtig gerne belønne ihærdighed indenfor naturformidling og -bevarelse. Et rejselegat kan give en enestående mulighed for at komme ud i verden og opleve noget af den fantastiske natur kloden rummer, som måske ellers ikke var økonomisk muligt for en enkeltperson. Forhåbentlig kan vinderen bruge oplevelsen til at blive endnu mere inspireret," siger Rasmus Sebastian Nielsen.
Hvem der modtager rejselegatet, afsløres først på søndag den 11. august, men ét er helt sikkert - det kommer til at gå til en person, der yder en indsats lidt ud over det sædvanlige.
"Det kan f.eks. være en person, der har valgt at sætte fokus på at formidle om og/eller bevare dyr eller naturtyper, der ellers ikke er meget fokus på. Det vigtigste er, at man kan mærke et helt særligt engagement og en ild, der brænder for at udbrede viden om vores skønne planet. Og det kan man mærke på vedkommende, som vi har valgt," pointerer Rasmus Sebastian Nielsen.
Overrækkelsen af studierejselegatet finder sted klokken 13:45 søndag den 11. august på eventpladsen på P1.