Gjorde chokerende fund i legetøjskasser til børn: Nu tager politiet over

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sagen er nu overdraget til Nordjyllands Politi.

Mest læste i dag

Under en rutinemæssig kontrol i Aalborg den 4. marts gjorde toldere en bemærkelsesværdig opdagelse. En uskyldigt udseende kasse med legetøj viste sig at være en trojansk hest for smugling af narkotika. Toldstyrelsen bekræfter, at udover to pakker legetøj indeholdt kassen hele fem kilo forskellige narkotiske stoffer.

Ifølge en pressemeddelelse fra Toldstyrelsen delt af Ekstra Bladet afslørede kontrolarbejdet to kilo amfetamin, to kilo MDMA, et kilo ketamin og 2000 lsd-frimærker. Alt var vakuumpakket, hvilket antyder en høj grad af planlægning bag forsøget på at smugle stofferne ind i landet.

Jeppe Kjærgaard, kontroldirektør i Toldstyrelsen, roser sine medarbejderes årvågenhed:

"Der var en række forskellige faktorer ved pakkerne, der i første omgang vækkede toldernes mistanke. Det viste sig at være en særdeles velbegrundet mistanke, da kasserne gemte på store mængder narkotika," udtaler han.

Kilden til denne uortodokse forsendelse blev sporet til Holland - et kendt knudepunkt for narkotikahandel i Europa.

Langt fra første gang

Dette fund er blot det seneste i en række af beslaglæggelser foretaget af Toldstyrelsen, som i første halvår af 2023 har tilbageholdt over et ton narkotika ved landets grænser.

Toldstyrelsens arbejde understreger den konstante udfordring ved at bekæmpe international narkotikasmugling. Stofferne bliver fundet gemt i alt fra almindelige husstandsvarer til forklædte forsendelser, der krydser landegrænser via både land, luft og søveje.

Denne specifikke sag er nu overgivet til Nordjyllands Politi for videre efterforskning. Mens efterforskerne arbejder på at afsløre bagmændene bag denne smugleroperation, understreger fundet i legetøjskassen den uophørlige kreativitet hos dem, der forsøger at omgå loven.

Toldstyrelsens seneste fangst er en påmindelse om, at selv de mest uskyldigt udseende pakker kan skjule mørke hemmeligheder. Med en stadig opfindsom kriminel underverden fortsætter kampen for at sikre landets grænser mod ulovlig narkotikaindførsel.

Anbefalet til dig