Glædelig nyt til disse danskere: Nu er der flere penge på vej

03/04/2024

Liva Høyberg

Foto: Shutterstock
Øremærket tilskud til særlig gruppe af danskere

Mest læste i dag

Som studerende er det månedlige råderum ikke stort. Derfor er der godt nyt til studerende. 

SF's forslag vil behandles i løbet af maj og omhandler både forældre og studerende, der vil kunne få et øremærket tilskud. 

Ifølge Mads Olsen, SF, Ungdomsordfører handler det om at give alle lige muligheder for at tage en ungdomsuddannelse og derfor skal tilskud til forældre og studerende øremærkes. Dette gælder også studerende under 18 år.

“Fordi alle unge, uanset om de bor på en ø eller på fastlandet, skal have mulighed for at starte på en ungdomsuddannelse, uanset hvordan deres forældres eller kommunens økonomi ser ud”, siger Mads Olsen

På nuværende tidspunkt har det været muligt for kommunen at undlade at give tilskud, på trods af at tilskuddet findes i paragraf 20 i udligningsloven, derfor skal tilskuddet øremærkes, mener SF.  

Man vil med dette særlige forslag sikre, at unge har et økonomisk fundament for at kunne starte på en ungdomsundersøgelse uden at skulle arbejde 15-20 timer ud over deres fuldtidsstudie. 

“Det er bare en stor barriere for at tage en ungdomsuddannelse, hvis man ikke kan få SU, når man flytter fra sine forældre som 16-årig, fordi ens kommune har sparet det væk, og man ikke er gammel nok til at få det fra staten. Det får man jo først, når man fylder 18 år, som det ser ud nu”, siger han.

Ifølge SF drejer det sig om en mindre gruppe unge, nemlig  unge øboere. Dette anslås at koste mellem 1 til 2 millioner kroner årligt. Der vil blive oprettet en ansøgningspulje med statslige midler, som kan bruges til at give øboere under 18 år ekstra SU.

Anbefalet til dig