Godt nyt til disse danskere: Store Bededag vender tilbage

Foto: Wikimedia Commons
Nu er der glædeligt nyt til en lang række danskere.

Mest læste i dag

Det gik ikke ligefrem ubemærket hen, da regeringen besluttede sig for at afskaffe Store Bededag.

En stor del af den danske befolkning var alt andet end tilfredse med at miste helligdagen, men en række danskere kan glæde sig over, at de har fået lov til at beholde helligdagen.

Hvidovre Kommune har nemlig for et par uger siden besluttet at genindføre Store Bededag som en officiel fridag for kommunens folkeskoleelever.

Det uventede træk afspejler en stærk lokal modstand mod afskaffelsen af den traditionelle helligdag, der blev vedtaget af et flertal i kommunalbestyrelsen.

Sådan skrev Ekstra Bladet, da nyheden kom frem.

Ifølge et referat fra kommunalbestyrelsens seneste møde, som TV 2 Kosmopol skriver om, vil ændringen træde i kraft fra 2026. Fra 2027 vil dagen igen udgøre en ekstra fridag, der ikke falder sammen med eksisterende feriedage.

Denne beslutning kræver dog, at eleverne møder op på en anden dag, da det samlede antal fridage i skoleåret forbliver uændret.

Forslaget, der er initieret af Dansk Folkeparti, fik støtte fra en bred politisk fløj inklusive SF, Konservative, Liberal Alliance, og Danmarksdemokraterne. Enhedslisten og Socialdemokratiet stemte imod, men kunne ikke forhindre forslagets vedtagelse.

Det er dog værd at bemærke, at skolens personale og de fleste forældre stadig skal følge den nationale linje, hvor dagen ikke er en officiel fridag.

Hvidovre Kommunes beslutning kan potentielt skabe logistiske udfordringer for nogle familier, idet mange forældre ikke har fri denne dag.

Kommunen har dog bemærket, at skolefritidsordningerne (SFO'erne) vil være åbne for at imødekomme behovet for pasning, hvilket begrænser de praktiske udfordringer for familierne.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig