Godt nyt fra DMI: 20 grader i denne uge

17/04/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Sommeren kommer langsomt nærmere det ganske danske land

Mest læste i dag

Vi er officielt lidt over halvvejs igennem årets forår, og heldigvis viser vejret sig endelig at vise tegn på den kommende sommer.

DMI's vejrprognose for den kommende uge byder nemlig på gradvist lunere vejr og sol mange steder, med temperaturer der i løbet af ugen tager et godt nøk opad. 

For når der tages hul på denne uge, så bliver det i den grad med solen i højsædet. 

Det sker i kølvandet på en uge, der vejrmæssigt har været noget ustadigt med både nogen sol og en del regn. 

Men nu er det slut. 

I hvert fald med regnen, som danskerne godt kan vinke farvel til. 

For mens regnen drager videre, så bliver der plads til en masse sol. 

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Og nu kan man se frem imod en uge med tørt, solrigt og ret lunt vejr. 

Humlen er et kraftigt højtryk der bygges op over det centrale Skandinavien, lidt nord for Danmark. Højtrykket bevæger sig kun lidt mod vest og ventes stort set blive liggende over eller lige vest for Norge. Højtrykket vil sende tør luft ned over Danmark fra nordøst, og det betyder overvejende stabilt og tørt vejr med en del sol.

Midt på ugen vil der en overgang strømme koldere og mere ustabil luft med skyer og regn ned over Østersøen, Polen og Tyskland. Vi ser ud at holde os på den tørre og solrige side, men en overgang vil den nordøstlige vinden friske op, især på Bornholm og der kommer antagelig i perioder flere skyer ved Østersøen.

Vi kan altså se frem til flere dage med solrigt vejr og relativt lune temperaturer, som oftest når op mellem 10 og 15 grader, på Bornholm og ved kyster med pålandsvind dog noget køligere. 

Og fra torsdag ventes yderligere noget lunere luft ind over landet østfra, og fredag-lørdag kan temperaturen stedvis nå op til 18 grader i Jylland, måske lokalt nær de 20 grader.