I Givskud Zoo vil der i efterårsferien være en særudstilling med knogler, kranier og tænder fra alverdens dyr.
Der vil være forskellige, spændende aktiviteter, man kan give sig i kast med allerede fra den 12. oktober.
Det bliver blandt andet muligt at dykke ned i uglegylp med stereolupper og se, om man kan finde, hvilke knogler, hår og tænder der gemmer sig fra uglens byttedyr.
"Man kan også prøve at se, om man kan samle et menneske skelet," fortæller biolog, formidler og tovholder på eventet, Trine Henriksen, ifølge en pressemeddelelse og skynder sig at tilføje:
"Altså ikke et rigtigt et!"
Der bliver rig mulighed for at gå på opdagelse blandt de forskellige knogler, kranier og tænder samt sammenligne deres størrelse, vægt og udseende for at blive klogere på de forskellige dyrearter og på mennesket.
Daglig dissektion
I verdensmålsarenaen, der er placeret i området ved P3, bliver det hver dag klokken 14.30 i efterårsferien muligt at opleve to biologer dissekere et dyr.
"Vi dissekerer for at blive klogere på dyrenes anatomi og fysiologi, og så diskuterer vi spændende synspunkter omkring de dyreetiske overvejelser under dissektionen. Men vigtigst af alt lærer vi, at dyr og mennesker er ret ens på mange punkter. Vi vil gerne sætte ord på det, vi mennesker kan lære fra dyrenes verden," forklarer Trine Henriksen.
Givskud Zoo er en del af DAZA, der er en sammenslutning af de største danske zoologiske haver og akvarier. Sammen har de til formål at øge interessen, forståelsen og respekten for dyr og natur.
Medlemmerne af DAZA, herunder Givskud Zoo, skal leve op til en række krav og regler om blandt andet pasning, formidling, avl og udveksling af dyr.
"Som en del af DAZA er en af vores fornemmeste roller netop at formidle om dyr. Det gælder også, når de er døde," fortæller Trine Henriksen og påpeger:
"Det, at gæsterne kan få lov at opleve en dissektion og stille spørgsmål, er en helt unik mulighed både for dem og os. Det giver en god anledning til at sætte en snak i gang om alt fra etiske overvejelser til personlige grænser. Vi har jo fagligheden til at stå frem og fortælle om, hvorfor det er vigtigt at lære om døden, og hvad de døde dyr kan lære os."
Væk dyrene bag kulisserne
I efterårsferien bliver det desuden muligt at få en helt særlig oplevelse, inden parken åbner.
På Godmorgen Zoo turene, kommer man helt tæt på dyr som næsehorn, brillebjørne og løver, når man besøger dem bag kulissen.
Morgenturene begynder klokken 08.15 og slutter klokken 10.00. Undervejs fortæller parkens formidler om dyrene, og bagefter er det muligt at gå rundt i parken på egen hånd, da billetten til Godmorgen Zoo turene også inkluderer entré til parken hele dagen.
Zoo Camp for første gang
Som noget nyt er det for første gang muligt for børn mellem 7 - 13 år at komme med på en 5 dages camp i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA.
Campen, der foregår mandag til fredag i efterårsferien fra klokken 08.00-15.00, er for børn, der brænder for dyrenes verden og naturen omkring os.
På Zoo Camp venter der sig unikke og vilde oplevelser, da børnene kommer til at se nye, hemmelige og spændende sider af Givskud Zoo, og de kommer til at blive meget klogere på parkens arbejde med truede dyr, naturbevarelse, krybskytteri og bæredygtighed.