Godt nyt til alle med elbil: 1250 lynladepladser klar til brug

Af: Liva H.

|

10/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efterårsferie er lig med familiebesøg og sommerhusture og derfor er det vigtigt at kunne lade sin elbil nemt og hurtigt.

Lige nu læser andre også

Efterårsferie er lig med familiebesøg og sommerhusture. Den gode nyhed til de mange nye elbilister er, at det nu er lettere end nogensinde før at finde en lynladeplads langs de danske veje

Det skriver Drivkraft Danmark i en pressemeddelelse.

Drivkraft Danmark, der repræsenterer langt størstedelen af de danske lade-operatører, har nu 335 åbne lynladestationer gennem det fælles netværk Vi oplader Danmark.

Det seneste år har vi oplevet en stor stigning i antallet af åbne lynladere over hele Danmark – ikke bare i byerne. Vi taler om lynladere til folk på farten, der ikke kræver abonnement, og hvor du bare kan betale med dit normale betalingskort,” siger Gent Grinvalds, e-mobilitetsansvarlig hos Drivkraft Danmark. “Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om opladning på farten, hverken til hverdag eller når du er på efterårsferie.”

Gent Grinvalds pointerer vigtigheden af at have let adgang til opladning, hvis flere skal vælge elbilen. “Det skal være enkelt og bekvemt at oplade elbilen – også når man er på ferie. Uanset om ferien går til Vesterhavet, Sønderjylland eller Bornholm, så er der altid en åben ladestation, hvor man lynhurtigt kan få strøm på elbilen.”

Vi oplader Danmark har nu 335 åbne lynladestationer med mere end 1250 lynladepladser, hvor der kan tages en pause på farten:

Vores medlemmer står bag Vi oplader Danmark med et fælles mål om at forbedre oplevelsen for elbilister, hvad enten de er på arbejde eller ferie. Opladning skal være en behagelig pause, hvor man kan strække benene og mange steder også nyde en kop varm kakao eller en god sandwich, mens bilen lader op”, tilføjer Gent Grinvalds.

Denne massive udvidelse af ladeinfrastrukturen sikrer, at Danmark er på vej mod en grønnere fremtid, hvor det er både nemt og bekvemt at køre elektrisk – også når man tager på bilferie i det danske efterår.

Vi oplader Danmark
På det interaktive kort på www.vioplader.dk kan du nemt finde lynladestationer over hele landet – også uden for de større byer. Hver lynladestation har mellem 2 og 16 ladepladser, så flere elbiler kan lade på en gang. Du kan på kortet se, hvor mange ladepladser, der er på hver station.

vioplader.dk drives af Drivkraft Danmark, som repræsenterer den danske ladebranche. Med 335 lynladestationer og mere end 1250 ladepladser sikrer vi lynladning til hele Danmark med det fælles mål at få den grønne omstilling helt ud til danske bilister.

Anbefalet til dig