Greta Thunberg risikerer at blive fængslet

15/09/2023

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Den kendte aktivist kan ende med at skulle tilbringe tid bag tremmer, da hun igen er blevet tiltalt for en klimaaktion.

Mest læste i dag

Den svenske klimaaktivist Greta Thunberg er kendt i hele verden, og har ligeledes deltage i en lang række klimaaktion verden rundt. Det kan dog vise sig snart at være slut for en stund.

Det skyldes, at hun igen er blevet tiltalt for at have deltaget i en klimaaktion. Den omtalte aktion fandt sted i Malmø i Sverige, og kan ende med at koste hende en hård straf.

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT er der nemlig en risiko for, at hun denne gang bliver idømt en fængselsstraf. Derfor kan den unge aktivist ende med at skulle tilbringe tid bag tremmer.

Den klimaaktion, som hun denne gang er blevet tiltalt for, fandt sted den 24. juli i år. På samme dag blev hun også idømt en bøde for ikke at have fulgt politiets ordrer under en klimaprotest i Malmø. Her var hun blandt andet med til at blokere for biltrafikken.

"Den tiltalte forlod ikke stedet, selv om politiet beordrede hende til det," lyder det ifølge Ritzau.

Der er tale om en forseelse, der normalt bliver straffet med en bøde. Dog kan der være undtagelser, hvor det ender med at give fængselsstraf. Dette gør sig blandt andet gældende, hvis man gentager det pågældende lovbrud.

Tiltalen mod den 20-årige svenske aktivist er blevet offentliggjort på en dag, hvor der har været demonstreret mod klimaforandringer samt utilstrækkelig politisk handling flere steder i verden.

Den globale aktionsdag, der har fokus på at skabe mere klimabeskyttelse i verden, finder sted i Stockholm og 50 andre byer. Denne aktion kommer til at fortsætte i denne weekend.

Det er den internationale bevægelse Fredage for Fremtiden, der står bag aktionerne. Det er en organisation, der er aktiv i hele verden, og har været det siden stiftelsen tilbage i august 2018.

Datoen for den nye retssag i Malmø mod den verdenskendte aktivist er den 27. september.

Anbefalet til dig