Greta Thunberg tilbageholdt af politiet

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Greta Thunberg er blevet tilbageholdt af tysk politi, efter at have deltaget i en demonstration i den tyske by Lützerath.

Mest læste i dag

Det er ikke mere end et par dage siden, at den svenske aktivist Greta Thunberg måtte føres væk af tysk politi, fordi hun havde taget del i en demonstration i Tyskland.

Tilsyneladende var det ikke advarsel nok for den 20-årige svenske aktivist, der igen har været i grebet på det tyske politi.

Det skyldes, at hun igen var med i en omfattende demonstration mod kulindustrien i den tyske by Lützerath. Det er en demonstration, der har varet ved siden lørdag.

Her var Greta Thunberg også mødt op, og i løbet af søndagen fik hun raget sig uklar med tysk politi, da hun ikke var villig til at følge deres ordre.

Som et resultat af dette, måtte kampklædte betjente sørge for, at hun forlod området. Det skriver Ekstra Bladet.

For de fleste havde det sandsynligvis være en klar besked om, at man skulle holde sig væk fra området, men den svenske aktivist lod sig tilsyneladende ikke skræmme af det.

Igen har tysk politi nemlig haft fat i hende, da hun i løbet af tirsdagen deltog i en demonstration igen. Det viser billeder, der stammer fra demonstrationen, hvor man kan se, at hun bliver ført væk af tre betjente.

Thunberg var ikke den eneste, der formåede at blive uvenner med politiet, hvorfor hun sammen med en række andre demonstranter blev tilbageholdt, lyder det fra tysk politi ifølge nyhedsbureauet Reuters.

På trods af, at det kan virke fredeligt, at Thunberg er dukket op, fordi hun vil demonstrere mod kulindustrien, er det faktisk ikke helt sådan, det hænger sammen i virkeligheden.

Hun er nemlig ikke alene om at demonstrere. Derimod er der dukket tusindvis af demonstranter op, hvilket har ført til flere voldsomme sammenstød mellem flere demonstranter og ordensmagten i Lützerath.

Sammenstødene har medført, at mindst 70 betjente er blevet kvæstet, mens omtrent 150 aktivister vil blive retsforfulgt, skriver nyhedsbureauet Ritzau.

I flere måneder har den tyske by været besat af klimaaktivister, der demonstrerer med henblik på at forhindre energiselskabet RWE i at øge deres produktion af kul i en mine i området.

Anbefalet til dig