Grøn virksomhed har set dét i øjnene: Fyrer 100 medarbejdere

Af: Liva H.

|

09/10/2024

Nyheder
Foto. Shutterstock
Foto. Shutterstock
Det meddeleler de i en pressemeddelelse.

Lige nu læser andre også

Producenten af elektrolyseanlæg, Green Hydrogen Systems, har iværksat en større omstrukturering, der skal nedbringe omkostningerne og sikre virksomhedens fremtidige konkurrenceevne. Det betyder med andre ord at det vil få store konsekvenser for en stor del af medarbejderne.

I en fondsbørsmeddelelse annoncerede virksomheden, at 100 ansatte nu bliver afskediget som led i denne proces.

Det skriver Energy Supply.

Baggrunden for nedskæringerne er en langsommere udvikling og kommercialisering af Green Hydrogen Systems' elektrolyseanlæg end forventet. Virksomheden har derfor set sig nødsaget til at "skære ind til benet" for at tilpasse sig de nuværende markedsvilkår.

CEO Peter Friis forklarer i meddelelsen, at virksomheden stadig spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling, men at virkeligheden har tvunget dem til at revurdere deres strategi.

"Green Hydrogen Systems spiller en væsentlig rolle i den grønne omstilling, men vi må se i øjnene, at markedet ikke bevæger sig så hurtigt som forventet. Det har resulteret i en række udfordringer, og vi skal derfor justere vores forventninger til vores forretningsmodel for at sikre, at vi fortsat vil være konkurrencedygtige," udtaler Peter Friis.

Ny strategi betyder ændret fokus

Som en del af denne nye strategi vil Green Hydrogen Systems fremover fokusere på kommercialiseringen af deres X-serie. Det betyder, at virksomheden vil stoppe salget af deres ældre A-serie, selvom de vil færdiggøre allerede indgåede ordrer og fortsat yde service til de enheder, der er leveret til kunder.

Med disse tiltag håber virksomheden at kunne sikre sin position på markedet og fortsat bidrage til den globale grønne omstilling.

Anbefalet til dig