Hæld eddike i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor gør du aldrig andet

03/03/2024

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Tøjvask kan være meget kedeligt, men selvfølgelig er det altid rart med nyvasket tøj. Personligt elsker jeg følelsen og lugten af ​​helt rent tøj. Det er jeg nok ikke alene om.

Mest læste i dag

At vaske tøj kan ofte være lidt af en udfordring - og især de mange råd om, hvordan man bedst vasker sit tøj, kan være vanskelige at følge. 

Meget tøj har måttet lide en hård skæbne, fordi de har været igennem forskellige vaskemetoder.

Det er ofte nemmest at følge instruktionerne på tøjet, men helt ærligt - det ser ud til, at mange tøjfabrikanter kun ønsker at beskytte sig selv, så tøjet ikke bliver beskadiget, når det skal vaskes.

Det er ikke altid tøjet bliver rent.

På vaskeinstruktionerne står der ofte, at tøjet kun kan vaskes ved 30 grader, men så bliver det næsten aldrig rent!

Efter at have fundet et gammelt husmorstip, som min vens bedstemor har brugt i årevis, er mit tøj nu helt rent hver eneste gang. 

Derfor vil jeg gerne dele dette tip, så flere mennesker ikke behøver at tænke på tøjvask, som en kedelig pligt, der sniger sig ind på dig, så snart vasketøjskurven bliver fyldt op. 

Hemmeligheden er hvidvinseddike. Syren i eddike virker som et vidundmiddel for dit tøj på flere måder. 

1. Fjerner vanskelige pletter

Læg tøjet med genstridige pletter i et vandbad med 0,5 dl. hvidvineddike i 30-60 minutter, vask derefter i henhold til vaskeinstruktionerne. Pletterne er en saga blot.

2. Neutraliserer lugt

Dårlig lugt fra sved og røg forsvinder øjeblikkeligt, hvis du hælder lidt hvidvineddike i skyllemiddeldispenseren i vaskemaskinen, når du vasker.

3. Modvirker statisk elektricitet

Visse materialer bliver let statiske, når du vasker dem. Det er ikke så pænt med en bluse, der sidder på ​​din krop som et pølseskind. Også i dette tilfælde hjælper det, hvis du tilsætter lidt hvidvineddike til vaskemaskinen. 

4. Let at fjerne støv og hår fra kæledyr

Nogle gange vasker jeg tøjet rent, men det er stadig fuld af hår og støv, der tager en evighed at fjerne bagefter. Efter tørring er det meget lettere at slippe af med uønsket hår og støv, der sidder fast i tøjet, hvis du har haft lidt eddike i vaskemaskinen. 

5. Mod gule pletter under armene

Har du også bemærket, at hvidt tøj kan få gule pletter under armene? Årsagen kan være sved og deodorant. Med lidt hvidvineddike i maskinen forsvinder pletterne. 

6. Fjerner pletter fra vaskepulveret

Hæld en deciliter hvidvineddike i rummet til vaskemiddel, så får du ikke hvide striber på tøjet (som især er synligt på mørkt tøj). De hvide striber  kommer fra vaskepulveret. 

7. Rengør vaskemaskinen

En anden god ting at huske på er, om vaskemaskinen er ren. Det kan lyde indlysende, at vaskemaskinen er ren, fordi den skal rengøre tøjet. Men selv vaskemaskiner har brug for lidt kærlighed, pleje og ikke mindst rengøring. Her kan eddike hjælpe dig en gang til. 

Eddike hjælper med at rengøre vaskemaskinen, hvilket kan få den til at fungere i længere tid og blive bedre til at gøre tøj rent og duftende.

Anbefalet til dig