Har du for mange æbler? Her er Søren Vesters bedste trick til at øge holdbarheden

Af: Liva H.

|

21/08/2024

Nyheder
Foto: DR1
Foto: DR1
Det kan næsten lyde som et luksusproblem at have for mange æbler på træet.

Lige nu læser andre også

Æblerne er ved at være modne, og måske er du en af de heldige, der har masser af æbler på træet. Men hvad gør man, når man simpelthen ikke kan spise flere æbler, når alle saftflasker er fyldt, marmeladeglas står stablet med æblemarmelade, og man ikke længere værdsætter de friskplukkede frugter?

Du har sikkert også oplevet, at det ikke længere er en overraskelse at få æbler som værtindegave, og måske har du endda set panikken brede sig hos andre, når du kommer slæbende med poser fulde af æbler.

Det kan være svært at få æblerne til at holde, men heldigvis har Søren Vester løsningen på dette æbledilemma.

I et afsnit af DR programmet Søren Vesters Have: Grøntsager og spiselige bede har Søren Vester sat sig for at finde ud af, hvordan man får æbler til at holde længst muligt. For at få de bedste råd har han talt med Yen, som han kalder " haveoraklet"

Yen forklarer, at æblerne ikke må røre hinanden, hvis de skal holde sig friske. Derfor kan man lægge æblerne i en kasse med avispapir mellem sig, så de ikke ligger direkte op ad hinanden. Æblerne skal desuden opbevares køligt og mørkt, og på den måde kan de holde sig helt frem til foråret.

Yen kommer dog også med et andet trick til hvordan du kan opbevare hjemmedyrkede kartofler.

Kartofler

Når det kommer til kartofler, er det ligeledes vigtigt at opbevare dem mørkt og køligt. Yen anbefaler også at bruge fugtigt sand som underlag i kasserne, og hvis hun opbevarer dem udenfor, sørger hun for, at de står frostfrit.

Disse praktiske tips fra Søren Vester og Yen kan hjælpe dig med at få det maksimale ud af dine høstede æbler og kartofler, så du kan nyde dem i lang tid.

Anbefalet til dig