Har du også lagt mærke til det? undersøgelse bekræfter: Denne April har været den varmeste april nogensinde

Af: Liva Høyberg

|

08/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du også bemærket de højere temperaturer i April? Måske har du været ude og rejse og bemærket er været var lidt bedre end sidste år? Hvis, så er der en der en en god forklaring på det.

Mest læste i dag

Måske har du også bemærket de højere temperaturer i April?

Måske har du været ude og rejse og bemærket er været var lidt bedre end sidste år?
Hvis, så er der en der en en god forklaring på det.

Det skriver B.T.

En klimaforsker har udtalt, at en kombination af global opvarmning og naturlige vejrfænomener har ført til stigende temperaturer.

April dette år har sat rekord som den varmeste april nogensinde globalt, med en gennemsnitlig overfladetemperatur på 15,03 grader, rapporterer EU's klimaovervågning Copernicus.

Den forrige rekord blev sat i april 2016.

Adrian Lema, leder af Nationalt Center for Klimaforskning ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), forklarer, at temperaturstigningerne er drevet af både menneskelig aktivitet gennem udledning af drivhusgasser og global opvarmning, samt af naturlige faktorer.

Han fremhæver særligt vejrfænomenet "El Niño", som forårsager højere temperaturer, især i Stillehavet.

Det er den ellevte måned i træk, at der sættes globale varmerekorder, og gennemsnitstemperaturen for de sidste tolv måneder er den højeste nogensinde registreret. Lema bemærker, at "El Niño" er på retur, og forudser, at dette vil blive efterfulgt af et mere neutralt og derefter et køligere vejrfænomen, kendt som "El Niña".

Han understreger dog, at den menneskeskabte opvarmning fortsat vil drive temperaturen op.

April 2024 blev også den næstvarmeste april i Europa ifølge Copernicus' data, med særligt høje temperaturer i Østeuropa.

Uden for Europa var temperaturstigninger mest markante i det nordlige og nordøstlige Nordamerika, Grønland, det østlige Asien, det nordvestlige Mellemøsten, dele af Sydamerika og størstedelen af Afrika.

Anbefalet til dig