Har du også undret dig? Det var der i den gyldne boks, som atleterne modtog

Af: Liva H.

|

12/08/2024

Nyheder
Foto: DR Danmark OL Finale 2024
Foto: DR Danmark OL Finale 2024
Se et billede af, hvad der var i, nederst i artiklen.

Lige nu læser andre også

Stort set hele Danmark fulgte spændt med, da det danske herrelandshold spillede OL-finale mod Tyskland, som de vandt med stor overlegenhed. Efter kampen blev medaljer uddelt til både bronze-, sølv- og guldvinderne, men der var noget, der vakte undren blandt mange seere. For hvad var der i de gyldne bokse?

Som en ny ting har OL 2024 valgt at bryde den gamle tradition hvor medaljevinderne ud over medaljen, plejede at få en buket blomster. Denne gang, fik denne gang noget helt andet.

Da de første podieceremonier ved OL i Paris fandt sted, blev atleterne mødt med en overraskelse: en gylden æske ved siden af deres medaljer. Denne mystiske genstand vakte straks nysgerrighed blandt både atleter og tilskuere. Mange spekulerede på, hvad der mon kunne være i disse æsker – var det måske chokolade, en luksuspen eller noget helt andet?

Ifølge 20Minutes viste det sig, at de gyldne æsker indeholdt en kopi af den officielle plakat for legene. Dette var en tankevækkende gave fra Paris 2024-arrangørerne, som ønskede at give atleterne et varigt minde om deres deltagelse i De Olympiske Lege.

Men det var ikke kun plakaten, der gjorde denne gave unik. Atleterne modtog også en "Phryge"-maskot, som skulle være en hyldest til den franske historie og kultur. Maskotten, der er inspireret af den frygiske hue – et symbol på frihed – tilføjede et legende og kulturelt element til ceremonien. Ved de Paralympiske Lege vil rækkefølgen være omvendt, så atleterne først modtager maskotten og derefter plakatkopien.

Denne kreative tilgang fra Paris 2024's komité afspejler en større indsats for at give den sportslige begivenhed et særligt unikt fransk element, og for at fejre værtslandets rige kultur og arv. De innovative gaver er blevet godt modtaget og giver atleterne en særlig og mindeværdig påmindelse om deres deltagelse i OL 2024.

Se et billede af plakaten nedenfor

Anbefalet til dig