Havde relation til 'Den sorte svane': Nu går formand af

Af: Liva Høyberg

|

14/06/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Formanden for H.C. Andersen Priskomite trækker sig

Mest læste i dag

Efter udgivelsen af "Den sorte svane" har mange oplevet det som en følelse af Danmarks kollaps, da tæppet pludselig blev trukket væk under os. Det, vi troede, var et idealiseret, komplet og velfunderet troværdigt samfund, viste sig blot at være en facade. Konsekvenserne har bredt sig vidt og ramt danskere i alle samfundslag. Dokumentaren afslørede nemlig, hvordan der både i samfundets under- og oververden på forskellige niveauer foregår et hemmeligt samarbejde, der primært omhandler hvidvaskning af millioner.

En lang række kendte ansigter har i kølvandet på afsløringerne været nødsaget til at trække sig tilbage, og nu er endnu en person føjet til listen.

Det skriver B.T

Formanden for H.C. Andersen Priskomiteen trækker sig med øjeblikkelig virkning, efter at være blevet sat i forbindelse med hovedpersonen, Amira Smajic, i TV 2s dokumentarserie.

Komiteen meddelte på sin hjemmeside onsdag, at Jan Moosmand har valgt at fratræde sin stilling.

Dette skridt blev taget samme dag, som Fyens Stiftstidende offentliggjorde en artikel om, at Moosmand tidligere har drevet virksomhed sammen med personen kendt som 'muldvarpen' fra TV 2-dokumentaren 'Den Sorte Svane'.

"Som en direkte konsekvens af dagens artikel i Fyens Stiftstidende, har Jan Moosmand valgt at forlade komiteen øjeblikkeligt," oplyser komiteen og tilføjer:

"Selvom priskomiteen modtager denne nyhed med beklagelse, har medlemmerne fuld forståelse for og anerkender Moosmands beslutning om at trække sig for at undgå, at hans tidligere forbindelse til 'muldvarpen' skulle kunne påvirke det videre arbejde med at udvikle prisen og styrke netværket."

Komiteen påpeger desuden, at Moosmand har spillet en central rolle i grundlæggelsen af H.C. Andersen-prisen og har været en nøglefigur i projektet i 28 år.

Anbefalet til dig