Harry og Meghan trodser tradition: Dropper jul hos dronningen

14/11/2019

Christian Granhøj Skouboe

Det royale par ved en officiel lejlighed. Foto: Shutterstock
Den britiske prins Harry og hans hustru holder i år jul uden for Englands grænser.

Mest læste i dag

Selvom han er britisk prins vil prins Harry i år ikke fejre sin jul på paladset i London eller på en af de mange landejendomme på tværs af England, som kongefamilien har tilrådighed.

Istedet tager prinsen sin kone - hertuginde Megha - og deres lille søn med til USA, hvor de vil fejre højtiden hos hertugindens mor Dora Ragland.

De seneste to år har parret ellers holdt jul på slottet Sandringham, der er dronning Elizabeths slot i Norfolk i det østlige England. Planen om at bryde med traditionen og holde jul i USA kunne ikke holdes hemmelige længe. Derfor gik en talsperson for det royale par torsdag ud i flere britiske medier og bekræftede nyheden. 

Talspersonen fortalte til Sky News, at prins Harry og hertuginde Meghan ser frem til, at have "lidt længere tid til sig selv som familie" sidst på måneden. 

"Efter at have fejret jul på Sandrigham de seneste to år, vil de royale højheder i år bruge højtiden i år, som en ny familie, sammen med hertugindens mor Doria Ragland." 

Ifølge samme talsperson, så støtter prinsens bedstemor, dronning Elizabeth, beslutningen, der da heller ikke er uden fortilælde. Det britsike kronprinsepar, prins William og hertuginde Kate, har i årenes løb flere gange ikke deltaget i den traditionelle julefejring. 

Præcis hvor i USA det royale par skal fejre julen vides ikke, men hertugindens mor bor i Californien, så den stat er formentlig et godt bud. 

Anbefalet til dig