Harry og William gav prinsesse Diana et særligt løfte: Brød det efter hendes død

Af: Liva H.

|

27/09/2024

Nyheder
Foto: Koca Vehbi / Shutterstock.com
Foto: Koca Vehbi / Shutterstock.com
Der er ingen tvivl om at Diana ville have været knust, hvis hun vidste løftet var brudt.

Lige nu læser andre også

kunne, for at beskytte sine sønner, William og Harry, mod de udfordringer, der fulgte med at være en del af den britiske kongefamilie. Gennem deres opvækst prioriterede hun dem over alt andet og forsøgte at sikre, at de forblev tæt knyttet, uanset hvad fremtiden måtte bringe.

Det skriver Newsner.

Men i dag står det klart, at et af de løfter, som Diana bad sine sønner om at afgive, blev brudt – et løfte, der skulle have sikret, at de forblev bedste venner for livet.

I sin bog Battle of Brothers giver den kongelige historiker Robert Lacey et indblik i, hvordan Diana kæmpede for at opbygge et stærkt bånd mellem William og Harry.

Hun vidste, at søskende til tider kunne skændes og have konflikter, men hun ønskede mere end noget andet, at de skulle støtte hinanden og være der for hinanden gennem hele livet. Lacey beskriver, hvordan prinsesse Diana bad sine drenge om at aflægge et løfte, som hun håbede ville holde dem sammen.

Et livslangt løfte om venskab

Fra en tidlig alder forsøgte Diana at sikre, at William og Harry udviklede en tæt relation, der kunne modstå presset fra det royale liv. Hun ville have sine sønner til at være mere end bare brødre – hun ønskede, at de skulle være bedste venner.

Ifølge Lacey var hun fast besluttet på at forhindre enhver form for splittelse mellem dem, hvad end det måtte være familiens forventninger eller eksterne pres.

I bogen citeres den synske Simone Simmons, som i sin tid stod Diana nær. Simmons fortæller, at Diana en dag bad sine sønner om at love hende noget meget vigtigt. "I skal love mig, at I altid vil være hinandens bedste venner," sagde Diana til William og Harry, ifølge Simmons.

Hun ønskede, at de aldrig skulle lade nogen eller noget komme imellem dem.

Drengene, dengang unge og naive, gav hinanden high-five og lovede deres mor, at de ville holde fast i løftet. Det var et øjeblik fyldt med håb og kærlighed, hvor Diana troede på, at hun havde sikret deres fremtidige sammenhold.

Bruddet på løftet

Men tiden viste sig at være en udfordring for brødrenes tætte forhold. Da de blev ældre, og deres liv tog forskellige retninger, begyndte afstand og uoverensstemmelser at præge deres bånd. Den offentlige splittelse mellem William og Harry har i de senere år været tydelig, især efter Harrys beslutning om at træde tilbage fra sine royale pligter og flytte til USA med sin hustru, Meghan Markle.

Det løfte, som Diana engang bad sine sønner om at holde, synes i dag at være brudt. Hendes drøm om, at William og Harry skulle forblive hinandens bedste venner, er ikke længere en realitet. Det er en tragisk udvikling, der uden tvivl ville have knust hendes hjerte, hvis hun stadig var her til at se, hvordan tingene har udviklet sig.

Anbefalet til dig