Her er Danmarks dyreste fritidshuse

27/12/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

Foto: Ivan Eltoft Nielsen // Lars Gundersen, Adam Schnack A/S
Danmarks dyreste sommerhuse anno 2019 løber samlet set op i intet mindre end 88 millioner kroner.

Mest læste i dag

Seks sommerhuse – der alle ligger på den sjællandske nordkyst – deles således med priser på mellem 13,5 og 16,5 millioner kroner om pladserne som årets fem dyreste sommerhushandler.

Det viser tal fra boligsiden Boliga.dk.

Men selvom 16,5 millioner kroner – vel at mærke for et sekundært hjem til feriebrug – kan lyde som rigtig mange penge, er der stadig mulighed for at snuppe 2019’s øverste podiepladser på sommerhusmarkedet.

Det kræver dog, at du ikke har brugt alle sparerkronerne på julegaveindkøb. For øjeblikket skal der nemlig betales over 23 millioner kroner for at få fingre i bare et af de to dyrest udbudte sommerhuse netop nu.

Danmarks dyreste sommerhuse til salg

Rungsted Strandvej 137, Rungsted

Det dyreste hus, der lige nu er til salg i landet under typen: Fritidshus, er et 286 kvadratmeter stort hus på Rungsted Strandvej i liebhaverområdet ud til Øresund af samme navn: Rungsted.

Huset er udbudt til salg for 23,9 millioner kroner – og ifølge salgsopstillingen fra ejendomsmæglerfirmaet Ivan Eltoft Nielsen, der har huset til salg, kunne adressen være særligt attraktiv for udenlandsdanskere.

Hele ejendommen er opført på en spændbetonbjælke, der også agerer tag til en underjordisk parkeringsplads - sandsynligvis med rum nok til hele bilsamlingen, parkeringskælderen tæller nemlig knap 200 kvadratmeter.

Se sommerhuset her

Sortebakken 5A+B, Tisvildeleje

Det næstdyreste sommerhus, der et par dage endnu, kan nå at tage pladsen som det dyreste solgte af sin slags i 2019 ligger i det mere traditionelle ferieområde Tisvildeleje.

Kystbyen, der hver sommer lokker med festival og rejemadder på havnen, er blandt landet absolut dyreste steder at købe sommerhus. Ifølge data fra Boliga.dk lyder den gennemsnitlige udbudspris for sommerhuse omkring landets p.t. næstdyreste på godt 58.000 kroner pr. kvadratmeter, og selvom det er helt i top, skal der altså betales noget mere for selve denne adresse.

Sommerhuset rummer nemlig 165 kvadratmeter og koster 23,5 millioner kroner, hvilket betyder, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris for adressen, der ikke ligger langt fra Kattegats kyst, lyder på godt 142.400 kroner.

Til ejendommen hører der dog flere små annekser og endnu et selvstændigt sommerhus. Alt sammen er udbudt til salg hos liebhavermægler Adam Schnack.

Se sommerhuset her

 

Anbefalet til dig