Her er en vigtig meddelelse om det blå sygesikringskort

Nyheder
PR-foto: ATP
Kortet dækker ikke nødvendigvis, som du tror.

Mest læste i dag

Pakkelisten, kufferten og sommerdrømmene er klar i mange familier. Spørgsmålet er, om der også er styr på rejseforsikringen og det blå sygesikringskort forud for sommerferien.

En ny medlemsundersøgelse blandt LB Forsikrings medlemmer tegner et billede af, at det ikke helt er tilfældet.

”Mange har selv en oplevelse af, at de har en viden om, hvad det blå sygesikringskort dækker i Europa, men når vi spørger ind til konkrete scenarier, kan vi se, at mange alligevel ikke ved, hvordan de er dækket med kortet,” siger Trine Bechmann Henningsen, skadechef i LB Forsikring, ifølge en pressemeddelelse.

Direkte adspurgt, om det blå kort dækker hjemrejse ved tilskadekomst under ferien, svarer 46 procent af medlemspanelet ja til, at kortet dækker. Det korrekte svar er nej.

LB Forsikring har også spurgt til, om det blå kort dækker behandling på private lægeklinikker eller privathospitaler under ferien. Her svarer næsten halvdelen enten ja eller ved ikke. 19 procent svarer således ja, mens 26 procent siger 'ved ikke'. Svaret er igen nej.

Og så har LB Forsikring spurgt, om det blå kort dækker hjemrejse, hvis der opstår sygdom hos nærmeste familie hjemme i Danmark under afholdelse af ferie.

Her svarer 17 procent ja, 29 procent svarer ved ikke, mens de resterende 54 procent har ret, når de svarer nej.

”Vi vil rigtigt gerne sikre os, at vores medlemmer og andre er oplyste om, hvordan de er dækket af det blå kort på ferien, så de ikke skal opleve frustrationer og ærgrelse, hvis uheldet er ude,” siger skadechef Trine Bechmann Henningsen og fortsætter:

"Det vigtigste råd til alle er derfor, at de husker at have det blå sygesikringskort med på ferie i Europa. Det er nødvendigt for at få behandling på offentlige sygehuse og offentlige lægeklinikker. Men de skal samtidigt huske at tegne en god rejseforsikring, hvis de gerne vil have en dækning, der går ud over det blå kort."

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig