Ikke elkedlen: Her er køkkenapparatet, som skal trækkes ud af stikkontakten efter brug

Nyheder
Foto: Shutterstock
Det kan være farligt at lade apparatet sidde i kontakten.

Lige nu læser andre også

Vi bruger den på ugentlig basis.

Brødristeren sørger for, at vores brød får en lækker og sprød overflade på kort tid.

Selvom den er ganske effektiv til at gøre kedeligt brød en anelse mere spændende, skal man stadig passe på den.

Små krummer, varme og elektricitet er en dårlig cocktail, der i værste fald kan ende med at sætte ild i din bolig.

Sådan skriver mediet Meneerfaes.

Sluk og træk stikket – hver gang

Mange lader brødristeren sidde i stikkontakten døgnet rundt, fordi det er nemt - men det er altså også risikabelt.

For det første kan varmeelementerne fortsætte med at udvikle varme, selv efter at ristetiden er slut. Hvis der så ligger gamle brødkrummer i bunden, er det opskriften på en brand.

Derudover er det et økonomisk aspekt, som også er værd at tage højde for.

Mange brødristere bruger faktisk stadig en smule strøm, selvom de ikke er i gang. Det er ikke noget, der ruinerer dig, men hvorfor betale for noget, du ikke bruger?

Giv din brødrister et spa-ophold

For at holde din brødrister sikker skal den renses jævnligt.

Træk først stikket ud og rengør så krummebakken. Du kan eventuelt bruge en tandbørste til at komme godt rundt i alle hjørner.

Og nej - ingen gafler eller knive ind i maskinen. Hold dig i stedet til bløde materialer.

Det korte af det lange er, at din brødrister kan udgøre en reel brandfare, hvis du ikke passer på. Derfor kan du lige så godt gøre det til en vane at tage stikket ud, når den er færdig med at gøre sit arbejde.

Anbefalet til dig