Hestemilliardær Helgstrand taler ud efter 'Operation X': Farligt i det øjeblik, man ikke fortæller, hvem der bestemmer

Af: Lucas Andreas

|

06/02/2024

Michael Bo Rasmussen/Ritzau Scanpix
Han kom i vælten efter 'Operation X' afsløringer.

Mest læste i dag

Det sendte chokbølger gennem Danmark, da 'Operation X' i efteråret udgav den to afsnit lange dokumentar 'Hestemilliardærens hemmeligheder', som omhandlede millardforretningen Helgstrand Dressage. Siden er både virksomheden, men i særdeleshed også ejeren af virksomheden, OL-medaljevinderen Andreas Helgstrand, kommet i en sand shitstorm. Nu, nogle måneder på bagkant, taler Helgstrand selv ud om dokumentaren i et interview med TV2 Nord.

Andreas Helgstrand, OL-medaljetager og forretningsmand, står over for en tid af selvransagelse og offentlig kritik. Efter de chokerende afsløringer i Operation X-programmerne, hvor en muldvarp ved hjælp af skjult kamera afslørede utrolig hård behandling af heste i Helgstrands virksomhed, har han været centrum for en storm af kritik.

Sagen har haft dybtfølte konsekvenser for Helgstrand. Ikke alene kostede den ham en potentiel OL-plads, men også hans medlemskab af Dansk Ride-Instruktør Forening og rettighederne til at udlære beridere. Skandalen rejste store spørgsmålstegn ved Helgstrands forvaltning af sin virksomhed og hans tilgang til hestevelfærd.

Helgstrand, der er et fremtræden ansigt i dressursporten og som er kendt for sin skarpe forretningsforståelse, står nu over for en tid, hvor både offentlighedens og branchens øjne er rettet skarpt mod ham.

Til trods for kritikken og de juridiske udfordringer, holder Helgstrand fast i sin tro på, at hårdhændet behandling til tider kan være nødvendig i omgangen med "vilde dyr", som heste i hans øjne er. "Det bliver jo farligt i det øjeblik, man ikke fortæller, hvem der bestemmer," forklarer han til TV2 Nord.

Helgstrand fremhæver dog også, at sagen har haft en positiv effekt, ved at bringe øget opmærksomhed til hestevelfærd. "Vi skal bare være endnu dygtigere og være endnu mere påpasselige," siger han, og anerkender, at der skal ske en forandring i branchen.

Disse hændelser har også ført til store ændringer i personalesammensætningen. Helgstrand har afskediget flere medarbejdere, som han tidligere anså for at være i topklassen, og har reflekteret over nødvendigheden af at være mere involveret og opmærksom på alle aspekter af sin virksomhed.

Anbefalet til dig