Hetzen mod McDonalds og Burger King fortsætter

Af: Mie M.B

|

06/11/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Restauranter ramt af voldsomt hærværk

Lige nu læser andre også

Inden for blot få dage er både McDonalds og Burger King blevet udsat for voldsomt hærværk, der går ud over grænsen for, hvad kan kategoriseres som almen vandalisme.

Flere McDonalds-butikker landet over har i løbet af ugen oplevet hærværk i form af smadrede ruder og levende skadedyr sluppet løs inde i restauranten. Senest er det gået ud over en restaurant i Tilst ved Aarhus, hvor alle frontruderne er smadret. Ved Burger King har de oplevet problemer med frit sluppet skadedyr.

De mange angreb mod kæderne er ikke begrænset til Danmark, men har ligeledes fundet sted i Birmingham, England, hvor en 32-årig mand er blevet arresteret efter flere gange at have kastet rotter ind i restauranter. 

De forskellige angreb herhjemme efterforskes af politiet som groft hærværk, menogså motiv for om angrebene kan være politisk motiveret undersøges. Det engelske Reuters skrev tilbage i oktober en artikel om McDonalds-kæden, der i nogle muslimske lande var begyndt at dele gratis måltider ud til det israelske militær. Avisen påpeger at denne handling kan være bevæggrund for de mange grove hærværkshandlinger.

De forskellige McDonalds-restauranter er privatejede og skaderne er anmeldt til politiet. Ifølge DR forsøges flere oplysninger indhentet.

Anbefalet til dig