Hilda Heick åbner op om sygdom: Tænkte" Nu dør jeg"

Af: Liva H.

|

25/07/2024

Nyheder
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Som ung var Hilda særligt plaget af sygdommen.

Lige nu læser andre også

Hilda Heick, der er en af Danmarks mest elskede personligheder, er kendt for sin alsidige karriere som sangerinde, tv-vært og forfatter. Med sin varme udstråling og smittende humør har hun vundet hjerterne hos mange danskere gennem flere årtier. Derfor har hun været en fast del af den danske underholdningsscene og har sammen med sin mand, Keld Heick, dannet et ikonisk par i dansk musik- og tv-historie.

Nu fortæller Hilda om en sygdom, hun har kæmpet med siden hun var ung, og som faktisk på tidspunkter fik hende til at tro, at hun skulle dø.

Hun har nemlig været tidligere været utrolig plaget af den kroniske luftvejssygdom, astma. Hun var så påvirket at hun gange gange følte at hun ikke kunne få luft og var bange for at dø-

"Da jeg var ung, var jeg meget plaget af astma. Der sad jeg nogle gange i en stol og sov, for hvis jeg lå ned, så kunne jeg ikke få luft. Jeg har haft bud efter lægen et par gange om natten, hvor jeg ikke har kunnet få luft og har tænkt ”nu dør jeg”. Det kunne blive slemt, hvor jeg simpelthen ikke kunne få vejret ind. Og så bliver man jo bange, fortæller hun mediet Ekstrabladet.

Heldigvis får hun i dag medicin og det virker rigtig godt for hende og hun er derfor ikke påvirket af sin astma '

Hvad er astma?

Astma er en kronisk lungesygdom, der påvirker luftvejene og forårsager episoder med åndenød, hvæsen, hoste og stramning i brystet. Disse symptomer opstår, når luftvejene bliver betændte og snævre, hvilket gør det svært at trække vejret. Astma kan variere i sværhedsgrad fra person til person og kan udløses af forskellige faktorer som allergener, fysisk aktivitet, kold luft, røg og stress.

Symptomer på astma:

  • Åndenød: Svært ved at trække vejret, især under fysisk aktivitet eller om natten.

  • Hvæsen: En pibende eller hvæsende lyd, når man trækker vejret.

  • Hoste: Ofte værre om natten eller tidligt om morgenen.

  • Stramning i brystet: Følelse af tryk eller spænding i brystet.

Anbefalet til dig