Hold øje med din postkasse: Vigtigt brev lander snart

Af: Mie M.B

|

13/03/2024

Foto: Pawel Czerwinski/Unsplash
Foto: Pawel Czerwinski/Unsplash
Ny indsats skal ruste befolkningen mod mulige kriser

Mest læste i dag

I et proaktivt skridt mod øget beredskabsforberedelse bliver Bornholm den første region i Danmark, der modtager den nyudviklede pjece "Hvad nu hvis?" fra organisationen Folk og Sikkerhed. Pjecen, som snart vil blive distribueret til alle danske postkasser, tilbyder værdifulde råd om, hvordan borgere kan forberede sig på diverse krisesituationer. Bornholms unikke geografiske placering i Østersøen og tidligere erfaringer med blandt andet strømafbrydelser har gjort øen til det ideelle udgangspunkt for lanceringen af denne vigtige oplysningskampagne. Det skriver DR.

"Hvad nu hvis?" pjece er designet til at guide den enkelte husstand gennem forberedelserne til at kunne opretholde en vis grad af selvstændighed i op til en uge, skulle en krisesituation indtræffe. Dette kan omfatte alt fra naturkatastrofer til cyberangreb, der kan forstyrre eller helt afbryde elektricitetsforsyningen og andre essentielle services.

Formanden for Folk og Sikkerhed, Torben Ørting Jørgensen, understreger Bornholms sårbarhed og betydningen af at være forberedt: "Bornholm har allerede oplevet strømafbrydelser og andet, der gør pjecen relevant på øen."

Dette initiativ afspejler en voksende bevidsthed og fokus på behovet for robusthed blandt den danske befolkning. Med en stigende trussel fra både naturlige og menneskeskabte katastrofer er det vigtigt, at borgere har de nødvendige redskaber og viden til at kunne navigere i en verden, hvor traditionelle kommunikations- og forsyningssystemer kan blive sat ud af spil. Ved at vende tilbage til det gode gamle papir som informationsmedium, sikrer Folk og Sikkerhed, at vital information forbliver tilgængelig, selv når den moderne teknologi svigter.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig