HR på højeste plan: Dansk virksomhed giver ansatte 12 ekstra fridage om året

Af: Liva H.

|

09/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bør man indføre det andre steder?

Lige nu læser andre også

Det er ikke ualmindeligt at høre, at man skal arbejde mere, længere og være endnu mere effektiv. Men hvad nu, hvis en virksomhed valgte at gå den modsatte vej?

At give medarbejderne mere tid til sig selv, tid til at slappe af og hente ny energi. I en tid, hvor mange organisationer prioriterer produktivitet frem for alt andet, har en dansk virksomhed valgt en overraskende og anderledes tilgang.

Hos denne virksomhed har ledelsen besluttet at give sine ansatte en ekstra betalt fridag hver måned som en del af en ny strategi. Tiltaget handler ikke om at sænke forventningerne til medarbejdernes præstationer – tværtimod – det handler om at sikre, at de kan præstere på højeste niveau, samtidig med at de får tid til at restituere og genoplade.

Det skriver B.T.

Fuel Fridays

Den danske energihandelsvirksomhed Danske Commodities har besluttet at give sine ansatte 12 ekstra fridage om året.

Disse fridage kaldes 'Fuel Fridays' og har til formål at give medarbejderne bedre mulighed for at restituere, så de fortsat kan opretholde den høje standard, som virksomheden forventer af dem. "Vi giver ikke vores medarbejdere fri, fordi vi forventer mindre af dem. Vi gør det, fordi vi forventer meget af dem," udtaler HR-chef Jonas Skovbjerg til Avisen Danmark.

Danske Commodities beskriver sig selv som en virksomhed med et stærkt fokus på høj ydeevne og sammenligner ofte sine ansatte med topatleter.

I et opslag på LinkedIn skriver virksomheden:

"Men noget af det, der kendetegner topatleter, er, at de tager restitution alvorligt. For uden restitution kan de ikke blive ved med at præstere på højeste niveau. Og det gælder ikke kun for topatleter, det gælder for alle, der arbejder i et high performance-miljø."

Medarbejderne får altså mulighed for at tage en fredag fri om måneden med fuld løn, hvilket skal hjælpe dem med at "genoplade batterierne" og sikre, at virksomhedens kultur forbliver bæredygtig over tid. Ifølge Danske Commodities er disse fridage et vigtigt skridt mod at skabe en arbejdskultur, hvor præstation og bæredygtighed går hånd i hånd.

Anbefalet til dig