Hunde redder 45 afrikanske næsehorn fra krybskytter

Nyheder
foto: Shutterstock
I Syd Afrika er man nu begyndt at træne hunde til at passe på næsehorn, så de ikke bliver dræbt af krybskytter

Mest læste i dag

En flok hunde der er trænet til at beskytte vildt dyreliv har reddet 45 næsehorn fra krybskytter i Syd Afrika 

Det skriver mirror.co.uk

Træningen starter tidligt

Hundene som variere i race fra beagle til bloodhound begynder deres træning allerede fra fødslen. De lære hurtig at håndtere presset i en virkelig redningsoperation og begynder på arbejdet når de er 18 måneder gamle. 

Sean Viljoen som bor i Cape Town har delt billeder af hundene i aktion i Southern African Wildlife College in Greater Kruger National Park.

 

 

"Vi har reddet 45 næsehorn"

Den 29-årige har en virksomhed der hedder Conservation Film Company, og de forsøge igennem filmfortællinger at dele deres historier fra første parket når det kommer til beskyttelse af dyr. De forsøge at med filmene at dele et budskab om håb. 

Johan van Straaten, som har studeret om træningen af hunde, sagde: "Den data vi indsamler viser at vi har forebygget at omkring 45 næsehorn bliver dræbt af krybskytter siden vi første begyndte at bruge hundene i februar 2018." 

Han fortsætter: 

"I det områve hvor Southern African Wildlife College patruljere er succesraten for brugen af hundende omkring 68%. Det skal sammenlignes med en succesrate på 5% de steder, de gange hvor vi ikke bruger hunde. 

Hundene er en gamechanger

Johan fortæller at de bruger hundene både med og uden snor og at de er en gamechanger: 

"For os er det en game changer, fordi hundende når de tracker uden snor på, er meget hurtigere end mennesker kan være. De kan tracke næsehorn i områder, hvor de bedste mennesketrackers ville miste sporet." 

 

 

Han understreger at projektet er med til at sikre næsehornenes overlevelse: 

"Projektet hjælper med at sikre overlevelsen af den store biodiversitet man finder i syd Afrika. Dyreliv som for eksempel næsehorn er blevet meget ramt af kriminelle jægere, og det er ærgerligt for næsten 80% af verdens næsehorn bor i Syd Afrika." 

"I løbet af de sidste ti år er over 8000 næsehorn blevet dræbt af krybskytter. Syd Afrika er altså det land, som er hårdest ramt af krybskytternes ulovlige handlinger." 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig