Hvilken type massage skal du vælge? Læs mere her

30/08/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Sponsoreret indhold Uanset om du er på udkig efter massage i Aalborg, Odense, Esbjerg, Aarhus eller København, kan det indimellem være svært at vide, hvilken type massage du skal vælge. Der findes nemlig et væld af forskellige massageformer, og hvis du ikke har kendskab til dem, kan det være en jungle at finde rundt i. Før du går i gang med at kigge efter massagemuligheder, bør du først og fremmest afklare med dig selv, hvorfor du søger massage. Er det for at opnå velvære og afslapning, er det fordi, du ønsker at lindre skavanker og skader? I denne artikel kan du blive klogere på fem meget forskellige typer massagebehandlinger og dermed finde ud af, hvilke problematikker de hver især kan løse for dig. Wellnessmassage Wellnessmassage henvender sig primært til dig, der ønsker at forkæle krop og sind. Der er tale om en afslappende massageform, hvor dele af kroppen eller hele kroppen bliver masseret igennem. Hos mange klinikker vil du opleve, at massagen bliver akkompagneret af beroligende musik og velduftende olier, som har en afstressende effekt på både krop og sind. Sportsmassage Sportsmassage er målrettet forskellige muskler eller muskelgrupper, som er blevet belastet på grund af træning og motion. Når du træner eller dyrker sport regelmæssigt, kan du ikke undgå, at der ophober sig spændinger og stress i muskler og væv, som både kan give ømme muskler og i værste fald skader. Denne massageform kan dog også anvendes ved spændte, stive og ømme muskler i nakke, ryg og skuldre som resultat af uhensigtsmæssig arbejds- eller kropsstilling. Fysiurgisk massage Dette er den helt klassiske massageform, hvor musklerne på hele kroppen bliver masseret i dybden. Det er en effektiv og problemløsende massageform, og den er god til at løsne op for spændinger og lindre ømme muskler og led i din krop. Overordnet set har denne massageform fokus på at få hele din krop til at fungere optimalt. Graviditetsmassage Denne massageform er målrettet gravide kvinder, som navnet antyder, og den er kendetegnet ved at være blid og rolig. Derudover er den også målrettet den enkelte gravide kvinde og med udgangspunkt i, hvor de netop befinder sig i graviditeten. En gravidmassage lindrer mange gener, der kan forekomme i løbet af en graviditet, som eksempelvis lændesmerter, hævede ben og fødder, uro, spændingshovedpine, iskiassmerter, bækkensmerter og meget mere. Kropsterapi Denne massageform adskiller sig meget fra de almindelige former for massagebehandlinger. Denne type bygger nemlig på en helhedsforståelse af kroppen og en stor viden om, hvordan spændinger i kroppen hænger sammen i ét mønster. Formålet med kropsterapi er at løsne op for netop dette spændingsmønster, så du opnår en følelse af ro, velvære og lethed på en helt anden måde, end hvis den kun havde løsnet dele af spændingen. Kropsterapi er effektivt til at afhjælpe og lindre stress, hovedpine, depression, angst, sportsskader og mange andre psykiske og fysiske lidelser.      

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

Uanset om du er på udkig efter massage i Aalborg, Odense, Esbjerg, Aarhus eller København, kan det indimellem være svært at vide, hvilken type massage du skal vælge. Der findes nemlig et væld af forskellige massageformer, og hvis du ikke har kendskab til dem, kan det være en jungle at finde rundt i.

Før du går i gang med at kigge efter massagemuligheder, bør du først og fremmest afklare med dig selv, hvorfor du søger massage. Er det for at opnå velvære og afslapning, er det fordi, du ønsker at lindre skavanker og skader? I denne artikel kan du blive klogere på fem meget forskellige typer massagebehandlinger og dermed finde ud af, hvilke problematikker de hver især kan løse for dig.

Wellnessmassage

Wellnessmassage henvender sig primært til dig, der ønsker at forkæle krop og sind. Der er tale om en afslappende massageform, hvor dele af kroppen eller hele kroppen bliver masseret igennem. Hos mange klinikker vil du opleve, at massagen bliver akkompagneret af beroligende musik og velduftende olier, som har en afstressende effekt på både krop og sind.

Sportsmassage

Sportsmassage er målrettet forskellige muskler eller muskelgrupper, som er blevet belastet på grund af træning og motion. Når du træner eller dyrker sport regelmæssigt, kan du ikke undgå, at der ophober sig spændinger og stress i muskler og væv, som både kan give ømme muskler og i værste fald skader. Denne massageform kan dog også anvendes ved spændte, stive og ømme muskler i nakke, ryg og skuldre som resultat af uhensigtsmæssig arbejds- eller kropsstilling.

Fysiurgisk massage

Dette er den helt klassiske massageform, hvor musklerne på hele kroppen bliver masseret i dybden. Det er en effektiv og problemløsende massageform, og den er god til at løsne op for spændinger og lindre ømme muskler og led i din krop. Overordnet set har denne massageform fokus på at få hele din krop til at fungere optimalt.

Graviditetsmassage

Denne massageform er målrettet gravide kvinder, som navnet antyder, og den er kendetegnet ved at være blid og rolig. Derudover er den også målrettet den enkelte gravide kvinde og med udgangspunkt i, hvor de netop befinder sig i graviditeten. En gravidmassage lindrer mange gener, der kan forekomme i løbet af en graviditet, som eksempelvis lændesmerter, hævede ben og fødder, uro, spændingshovedpine, iskiassmerter, bækkensmerter og meget mere.

Kropsterapi

Denne massageform adskiller sig meget fra de almindelige former for massagebehandlinger. Denne type bygger nemlig på en helhedsforståelse af kroppen og en stor viden om, hvordan spændinger i kroppen hænger sammen i ét mønster. Formålet med kropsterapi er at løsne op for netop dette spændingsmønster, så du opnår en følelse af ro, velvære og lethed på en helt anden måde, end hvis den kun havde løsnet dele af spændingen. Kropsterapi er effektivt til at afhjælpe og lindre stress, hovedpine, depression, angst, sportsskader og mange andre psykiske og fysiske lidelser.

 

 

 

Anbefalet til dig