Efterårets bedste kage!
Lige nu læser andre
Er du på jagt efter den perfekte efterårs-dessert, som både er nem at lave og vil blive et hit hos hele familien?
Så er en æblecrumble lige noget for dig!
Æblecrumble har sine rødder i Storbritannien og blev særlig populær under og efter Anden Verdenskrig. På grund af rationering af ingredienser som smør og sukker var det en billig og simpel dessert, der stadig lever videre som en favorit. Den serveres ofte med flødeskum, custard eller is og er perfekt til at varme sig på i de kolde måneder.
Siden den gjorde sit indtog har der dog været adskillelige versioner, hvor der enten er blevet ‘added’ eller fjernet ingredienser. Men én ting er sikkert. Intet slår den originale og traditionelle æblecrumble.
Læs også
Det skriver The Mirror.
Ifølge BBC Good Food er dette den nemmeste opskrift på æblecrumble, og den vil helt sikkert blive en favorit. Desserten er klar til at servere på bare 45 minutter og rækker til seks personer.
Ingredienser til den perfekte æblecrumble
Til toppen (crumble):
-
300g hvedemel
-
En knivspids salt
-
175g brun farin
-
200g usaltet smør, skåret i tern og ved stuetemperatur
Til fyldet:
-
450g æbler, skrællet, udkernet og skåret i 1 cm stykker
-
50g brun farin
-
1 spsk. hvedemel
-
En knivspids stødt kanel
Sådan laver du din æblecrumble
-
Forvarm ovnen til 180°C (160°C varmluft).
-
I en stor skål blandes mel, salt og sukker godt sammen.
-
Tilsæt smørret lidt ad gangen, og gnid det ind i melblandingen med fingrene, indtil det ligner grove brødkrummer, og smørret er godt fordelt.
-
I en anden skål blandes æblestykkerne med sukker, mel og kanel. Rør forsigtigt rundt, så frugten forbliver hel, men bliver godt dækket af blandingen.
-
Smør en 24 cm ovnfast form med smør, og fordel æbleblandingen i bunden. Drys crumble-blandingen jævnt henover.
-
Bag din crumble i ovnen i 40-45 minutter, indtil toppen er gylden, og æblerne bobler op under den sprøde overflade.
Når din æblecrumble er færdig, kan du servere den med en god portion flødeskum, vaniljeis eller en klassisk custard. Det er den ultimative efterårs-dessert, som både er nem at lave og uimodståelig.