Jagten er i gang: Onsdag slås 10.000 kameler ihjel

08/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Det er vilde kameler som disse to, der jages i Sydaustralien. Foto: Shutterstock
Tusindvis af kameler jages i dag af profesionelle jægere i Sydaustralien.

Mest læste i dag

Flere end 10.000 vildtlevende kameler forventes at lade livet i Sydaustralien onsdag. Grunden er, at de drikker for meget vand. Beslutningen er truffet af ledere af Australiens oprindelige befolkning i Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara-området (APY). 

Det fortæller mediet The Australian.

Kamelerne har lagt sig ud med lokalbefolkningen, fordi dyrerne ødelægger landet i deres desperate søgen efter vand. Tørken har i disse dage et jerngreb om det sydlige Australien, og det påvirker især dyrerne, som er begyndt at vælte hegn og drikke vand fra de lokales klimaanlæg. 

"Vi sidder fast i ekstremt varme og ukomfortable forhold og bliver syge, fordi kamelerne kommer og vælter hegn, bevæger sig ind til husene, og forsøger at få fat på vand gennem klimaanlæggene," udtaler Marita Baker, bestyrelsesformand i regionen, til The Australian.

Skydes fra helikopter

Jægerne - som skal slå de 10.000 vilde kameler ihjel - er sendt til området af den australske stats afdeling for miljø- og vand. Jægerne vil blive fløjet rundt i to helikoptere, imens de skyder kamelerne. 

The Australian fortæller desuden, at der går en bestand på over en million kameler rundt i området, der kaldes The Northern Territory. Bestanden er så stor, at den vil fordobles hvert niende år, hvis den ikke reguleres. 

 

Anbefalet til dig