Jakob Ellemann skal træde i kollegas store fodspor: Ny formand for komite

Af: Liva Høyberg

|

13/06/2024

Nyheder
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Den tidligere Venstre-formand skal afløse Søren Pind.

Mest læste i dag

"De fleste kender Jakob Ellemann-Jensen som den tidligere formand for Venstre. Men nu træder han ind i en ny rolle.

For Jakob selv var det en nem beslutning at sige 'ja' til posten, fortæller han."

Det skriver TV 2

Jakob Ellemann-Jensen træder topmotiveret og stærkt engageret ind i rollen som formand for komitéen for Ukraine, en komité der blev stiftet tilbage i 2022, kort efter Ruslands indledning af den såkaldte 'militære operation' i Ukraine.

Denne post var tidligere besat af Søren Pind, men får nu en 'ny kaptajn ved roret'.

For Ellemann var det en nem beslutning at takke ja til rollen, da hans baggrund som udsendt soldat i 1990'erne gør dette til en hjertesag for ham.

"Selv om det lyder vanvittigt, vænner den menneskelige hjerne sig jo til meget. Og mange er også begyndt at vænne sig til, at der er krig i Europa. En af komitéens opgaver er, at vi ikke glemmer det," udtaler Ellemann-Jensen.

Det var den tidligere formand og medstifter af komitéen, Søren Pind, der før sin afgang, tog fat i Ellemann og spurgte, om han kunne være interesseret i posten, hvilket Jakob bekræftede og begrundede med, at det var et vigtigt emne at løfte.

Søren Pind udtaler i en pressemeddelelse, at det er på tide, at nye kræfter tilfører fornyet dynamik i komitéen, og han er derfor glad for, at den person, der har valgt at sige ja til rollen, både har militær erfaring og er politisk velfunderet.

Søren Pind har dog ikke oplyst, hvorfor han vælger at trække sig tilbage.

Anbefalet til dig