Jonas Vingegaards chef reagerer på tragisk nyhed

Nyheder
Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix
Hele cykelverdenen er i chok.

Lige nu læser andre også

En tragisk ulykke under VM i cykling har stjålet overskrifter over hele verden.

Den 18-årige juniorrytter Muriel Furrer mistede livet efter et voldsomt styrt, der fandt sted i et skovområde, og der gik angiveligt lang tid, før man fandt ud af, hvad der var sket.

Tragedien har sat fokus på en kontroversiel regel, som forhindrer radiokommunikation mellem ryttere og deres hold under verdensmesterskaber.

Jonas Vingegaards chef, Richard Plugge, er én af dem, der forholder sig kritisk til de nuværende regler.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Ved verdensmesterskaber bliver innovationer og tiltag normalt introduceret, men ved VM i cykling går vi 20 eller 30 år tilbage i tiden. Pludselig kører vi uden høretelefoner, så ingen ved, hvem der kører hvor, og pludselig kører vi også med færre ryttere per hold, siger han ifølge mediet Wielerflits

Radiokommunikation er tilladt i løb som Tour de France, hvor ryttere og sportsdirektører kan kommunikere om farlige situationer eller uheld, men det er det altså ikke under VM - og det kan Richard Plugge ikke forstå:

"Du kan informere folk om farlige steder, du kan informere folk, hvis der er sket noget. Andre ryttere kan fortælle sportsdirektøren, hvis nogen er styrtet. Det er en kommunikationsform, og i nødstilfælde vil man altid gerne kunne kommunikere. Det skal man ikke fjerne," siger han.

Efter ulykken med Muriel Furrer har flere stemmer i cykelsporten opfordret til en revurdering af reglerne for at forbedre rytternes sikkerhed.

Diskussionen om radiokommunikation vil uden tvivl fortsætte, og tiden vil vise, hvad det ender med.

Anbefalet til dig