Kåre Quist i brøler: Nu undskylder DR

Af: Liva Høyberg

|

20/06/2024

Nyheder
Foto: ricochet64 / Shutterstock.com
Foto: ricochet64 / Shutterstock.com
Det var i programmet "Mød partierne" at han kom i modvind.

Mest læste i dag

I forbindelse med at have inviteret en række spidskandidater til studiet for at debattere EU-valget er tv-værten Kåre Quist, så at sige, havnet i vanskeligheder.

I programmet "Mød partierne" fik Kåre nemlig besøg af Kristoffer Storm fra Danmarks Demokraterne, og det var her, at den uheldige situation opstod.

Ifølge Avisen Danmark opstod der en stærk reaktion fra Anne Sophie Callesen, radikal venstre-kandidat, ved det allerførste spørgsmål, da hun følte, at én udtalelse var særlig problematisk og svaret ikke var henvendt til begge køn.

Kåre spurgte: "Kristoffer Storm, du bor i Nordjylland med din kone og dine fire børn. Selvom det kan være hektisk nede i Bruxelles, ser du det så også lidt som en pause fra bleskift, madpakker og ulvetimen?" spurgte Kåre Quist ham med et lille smil.

Kristoffer svarede: "Ja, det kan man godt sige. Det bliver i hvert fald en helt anden hverdag, hvis det bliver muligt at komme væk fra det hamsterhjul, der er der. Men jeg kommer selvfølgelig også til at savne de små," sagde han.

Både Kåre og Kristoffer grinede af svaret, men for Anne Sophie stod det i skarp kontrast til hendes egen oplevelse og opfattelse af at gå ind i en valgkamp og kæmpe for sin sag.

Ifølge hende ville der være ramaskrig, hvis hun som mor havde udtalt, at hun glædede sig til at komme langt væk, for så ville hendes mand skulle passe børnene.

Dette perspektiv har nu fået DR til at komme med en undskyldning.

Niels Jacob Schøtt, der er ansvarlig for Event og Programproduktion hos DR, fortæller til Avisen Danmark, at der i tilfælde af misforståelse af spørgsmålet hvor der drages paralleller til en negativ opfattelse af kønsroller, så beklager de meget. Han tilføjer yderligere, at hvis man overhovedet skulle stille et sådant spørgsmål, skulle det stilles til både mandlige og kvindelige politikere.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig