Kærestepar anholdt: Holdt 10 'slaver' til fange

23/6/22 08:15

Ida Hansson

Foto: National Crime Agency
Gyserparret er blevet fundet skyldige i menneskesmugling og moderne slaveri.

Et par, der var ledere af en menneskehandel og moderne slaveri-operation, er blevet fængslet i i alt 25 år.

Men det er det Bristol-baserede fængselslignende helvedeshul, hvor de tvang 10 uskyldige mennesker til at leve, som har sendt chokbølger rundt i verden.

Maros Tancos og Joanna Gomulska, begge 46, fik folk fra Slovakiet til at arbejde på bycentrets bilvaskeri.

De lokkede deres ofre med et løfte om mad, transport og et hjem, samt et "bedre liv" i Storbritannien.

Men da folk ankom, var situationen meget anderledes. Det skriver Daily Star.

Ægteparret ville beholde halvdelen af ​​den løn, folket tjente, mens den anden halvdel gik til mad og leveomkostninger. Ydermere blev 'slaverne' tvunget til at leve i dyb elendighed, mens de arbejdede gratis.

Ved ankomsten fik de også fjernet ethvert ID og kommunikationsudstyr, og parret afleverede det kun tilbage, når det var nødvendigt til forsikring eller bankkontoformål.

Folk blev tvunget til at blive i, hvad der ligner et lille ombygget loft med tre dobbeltsenge, ingen opbevaring og graffiti på væggene.

De blev også tvunget til at sove på beskidte madrasser og sengetøj. Et andet værelse havde nogle lige så beskidte køjesenge i, mens køkkenet lignede noget fra en gyserfilm.

En beboer beskrev det som "porten til helvede".

Et billede fra den britiske Kriminalstyrelse viste en fedtfyldt old-school kogeplade og ovn, mens ydersiden af ​​bygningen ikke ville se malplaceret ud i en zombie-apokalypsefilm.

Foto: National Crime Agency

Foto: National Crime Agency

Efter at have afsluttet en vagt på den billigt udseende bilvask, blev de så sendt ud på aftenjob for at fange høns, pakke mælk eller sortere pakker.

NCA-efterforskere fandt ud af, at Tancos og Gomulska undlod at betale minimum £923.835 i løn, og de overførte også omkring £300.000 fra deres ofres konti tjent, mens de arbejdede på andre job.

Parret brugte pengene på leveomkostninger, gambling online eller på kasinoer og på brugte biler. Ofrene sagde, at manden var voldelig mod dem, og nogle beskrev at blive truet eller slået.

"Vores undersøgelse har sat disse to grusomme misbrugere bag tremmer i lang tid. Tancos og Gomulskas sårbare ofre blev holdt som fanger og behandlet med fuldkommen foragt på trods af løfter om et bedre liv i Storbritannien," lød det fra NCAs afdelingschef Colin Williams.