Kanye West i interview: "Jeg kan godt lide Hitler"

02/12/22 11:53

Ida Hansson

Foto: Twitter
Rapperen har (igen) udtalt sig yderst problematisk.

Kanye West roste Adolf Hitler og nazister, benægtede Holocaust og angreb jødiske mennesker under et foruroligende interview torsdag eftermiddag med konspirationsteoretikeren Alex Jones.

"Hvert menneske har noget af værdi, som de bragte til bordet, især Hitler. Hitler blev født kristen," sagde rapperen, som nu går under navnet Ye.

"Jeg elsker alle. Jødiske mennesker vil ikke sige til mig, at du kan elske os, og du kan elske det, vi gør mod dig med kontrakterne, og du kan elske det, vi presser på med pornografien. Men denne fyr, der opfandt motorveje, opfandt selve mikrofonen, som jeg bruger som musiker, man kan ikke sige højt, at denne person nogensinde har gjort noget godt, og det er jeg færdig med," sagde Ye.

Da showet klippede til reklamepause sagde Jones, at han ikke kunne lide nazister. Til det svarede Ye: "Jeg kan godt lide Hitler. Vi er nødt til at holde op med at disse nazisterne hele tiden,” sagde han da showet vendte tilbage fra pausen.

Gennem hele showet beskyldte Ye flere emner nævnt i udsendelsen, herunder undertrykkelse af ytringsfrihed, på "zionister." På et tidspunkt sagde han, at "det er Satan, der kommer ind i zionisterne og får dem til at gøre onde ting."

Senere hånede han den tidligere israelske premierminister Benjamin Netanyahu med en flaske Yoo-hoo og et akvarienet. Det skriver Rolling Stones.

"Du har en lille smule Hitler-fetich i gang," sagde Jones, som virkede utilpas ved intensiteten af ​​Yes antisemitisme.

Rapperen blev dog ikke afskrækket af tilbageslaget. "Jeg kan ikke lide ordet 'ondskab' ved siden af ​​nazister," sagde han. "Jeg elsker jøder, men jeg elsker også nazister."

Timer efter interviewet tweetede Ye et billede af et hagekors sammenflettet med en davidsstjerne. "YE24 LOVE EVERYONE #LOVESPEECH," skrev han.

Ye fortsatte i interviewet med at prise Hitler og nazisterne, og roste endda Hitlers "seje outfit", før han begyndte at benægte Holocaust: "Han dræbte ikke seks millioner jøder. Det er bare faktuelt forkert."

Han kom også ros til Vladimir Putin, som har forsøgt at retfærdiggøre Ruslands krig mod Ukraine ved at hævde, at han blot ønsker at befri sidstnævnte nation for nazister.