Karsten Rees 'finte' har sparet ham mange penge: Du kan gøre det samme

Nyheder
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Mange danskere gør det samme som Karsten Ree.

Lige nu læser andre også

Danmark oplevede i 2024 det højeste antal ægtepagter siden 2010.

Det viser nye tal fra Tinglysningsretten.

Der blev i alt indgået 10.247 ægtepagter, og hvis man spørger cheføkonom hos Danica Pension, Mads Moberg Reumert, gavner det kvinderne.

"Efter en skilsmisse bliver pensionsopsparingen ikke automatisk delt, og det er afgørende at tage højde for dette allerede før ægteskabet indgås," forklarer han til SE og HØR.

Et skridt i den rigtige retning

Han påpeger videre, at kvinder ofte har lavere pensionsformuer end mænd grundet forhold som længere barsel og deltidsarbejde.

Desuden lever kvinder længere og trækker sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, hvilket forlænger perioden, pensionsformuen skal dække.

Helle Dalsgaard, der er chefrådgiver i Sampension, ser udviklingen som et positivt skridt mod ligestilling.

"Danskerne har de seneste år generelt fået større fokus på privatøkonomien og herunder også en øget bevidsthed om vigtigheden af at have de langsigtede briller på, når det gælder økonomi. Det afspejler sig også i, at der nu er rekordmange par, som opretter en ægtepagt, og som dermed tager ansvar for deres økonomiske fremtid," siger hun.

Karstens Rees 'finte'

Et eksempel på fordelene ved en ægtepagt er historien om Karsten Ree, som endnu ikke har skullet give sin kommende ekskone, Janni, en eneste krone.

SE og HØR afslørede forleden, at Familieretshuset havde besluttet, at Janni ikke skulle have penge fra Karsten.

Det fortalte Ree-familiens kommunikationsansvarlige, Sune Aagaard: "Afgørelsen er gået Karstens vej, hvilket betyder, at Janni ikke skal have nogle penge," lød meldingen.

Janni valgte at anke dommen, og kun tiden vil vise, hvordan dramaet ender.

Anbefalet til dig