Katherine Diez beskyldt for plagiat: Nu lægger hun sig fladt ned

Af: Thea Andersen

|

18/01/2024

Nyheder
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Katherine Diez lægger sig fladt ned og undskylder.

Lige nu læser andre også

Den tidligere litteraturanmelder og influencer Katherine Diez er havnet i en shitstorm efter anklager om gentagne tilfælde af plagiat.

Nu bryder Katherine Diez tavsheden og underskylder for sine fejl.

Det gør hun på Instagram, hvor hun har delt en længere tekst.

"Jeg vil først og fremmest understrege, at jeg har den største respekt for andre forfatteres værker og jeg har aldrig haft ønske om at plagiere nogen tekster. Jeg lever for at skrive og er derfor dybt ulykkelig over det skete og har brugt den sidste uge på at indse, at jeg har haft en uansvarlig, sløset, usystematisk arbejdsmetode, som har medført en række fejl, hvilket jeg dybt beklager. Jeg kan således ikke udelukke, at de ri min store produktion af artikler, klummer, opslag og anmeldelser over flere år kan findes andre tilfælde, hvor jeg skulle have kildehenvist uden at have gjort det. Jeg har tidligere været beskyldt for overdreven citatvillighed, og sådan er livet lidt ironisk," skriver hun blandt andet og fortsætter:

"Jeg er vred på mig selv, ulykkelig, skamfuld mest af alt. Dette er mit livs hidtil største professionelle lærestreg, og jeg tager den på mig som en opvågning, som jeg prøver at finde en mening med, så jeg kan finde tilbage til mig selv [...] Jeg har altid arbejdet med et omfattende og vildtvoksende arkiv bestående af egne skrevne noter, vigtige citater og tekstelementer her og der og alle vegne, som jeg nu har indset, at jeg er faret vild i. Dertil en blanding af korte deadlines, overspringningshandlinger og en åndssvag higen efter at skrive mere og mere og levere som en superstjerne hver gang. Fejlene hverken kan eller skal bortforklares. Jeg har været en idiot, og jeg kan kun undskylde dem inderligt og tage ved lære af dem."

I den kommende tid kommer hun til at rydde op og prioritere det, der betyder mest for hende; nemlig hendes nærmeste, som også rammes af de "dumme fejl", hun har lavet.

"Dét er den største smerte, jeg har oplevet i min tid som et menneske i offentligheden. Jeg har brug for en pause fra den offentlighed, brug for stilhed og kærlighed, brug for at være mig helt uden for citat igen," skriver hun afslutningsvist og takker de, der har været "varme, fine og ordentlige".

Anbefalet til dig