Kendt fra vild med dans og influencer afslører: Får sit eget DR- program

Af: Liva H.

|

11/09/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Skal du se med?

Lige nu læser andre også

Den professionelle danser Morten Kjeldgaard og influencer samt tidligere Bagedyst-stjerne Frederik Haun har dannet par i flere år og blev sidste år gift. Efter at have nået denne store milepæl i deres liv, er der nu en ny drøm, som stadig venter på at blive opfyldt for parret.

Nyt program på vej

Morten Kjeldgaard, professionel danser, og Frederik Haun, influencer og tidligere Bagedyst-stjerne, har længe drømt om at blive forældre. Efter flere års kamp har parret nu valgt at dele deres rejse mod forældreskabet med offentligheden. De har nemlig indgået et samarbejde med DR, hvor hele Danmark vil få mulighed for at følge deres kamp for at stifte familie.

Parret afslører, at de, som to mænd, har mødt store udfordringer i Danmark, hvor mulighederne for at stifte familie er yderst begrænsede- faktisk "ikke eksisterende". Derfor har Morten og Frederik søgt hjælp i USA, hvor de har fået hjælp af graviditetsvært Nanna, som blev gravid gennem kunstig befrugtning og nu bærer parrets tvillinger, der snart melder sin ankomst.

På deres Instagram-profil løfter parret sløret for den kommende dokumentarserie, der vil følge deres rejse:

"Vi har glædet os til at løfte sløret for, at vi, gennem et lille år, er blevet fulgt af et tv-hold, der har skildret vores kamp for at blive forældre," skriver de. De tilføjer, at dokumentaren viser både op- og nedture på deres fertilitetsrejse, og at det bliver "stærkt, sårbart og hudløst ærligt." Serien forventes at blive sendt på DR1 i det nye år.

Der er ikke tale om tre forældre

I dokumentaren vil seerne også møde Nanna, der bærer parrets tvillinger, men Morten og Frederik understreger, at Nanna ikke skal være mor til børnene. "Nanna er den fantastiske kvinde, der bærer vores børn, og i Danmark betegnes hun som en graviditetsvært, da det ikke er hendes æg og ej heller hendes børn," har parret tidligere forklaret. Nanna er i forvejen mor til sine egne to børn, men hendes rolle i denne proces er at hjælpe Morten og Frederik med at blive forældre og altså ikke at være mor til tvillingerne.

Håber på forandring

Selvom parret glæder sig til at byde deres børn velkommen og er dybt taknemmelige for, at det endelig lykkedes, føler de også harme og ærgrelse over, at de ikke kunne få hjælp i Danmark. De mener, det er dybt uretfærdigt, at de skulle tage til USA for at få behandlingen og endda selv betale for det. Fertilitetsrejsen har ifølge parret kostet over en million kroner, hvilket de anerkender som et privilegium, der ikke er en mulighed for alle.

Deres håb er, at dokumentaren vil opmuntre andre par til at tage springet, og at politikerne vil få øjnene op for den manglende ligestilling for mandlige par, der ønsker at blive forældre.

Se opslaget nedenfor hvor parret afslører den nye DR dokumentar.

Anbefalet til dig