Kina lancerede cyberangreb på Ukraine få dage før russisk invasion

03/4/22 08:05

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Noget tyder på, at Kina vidste, hvad der ville komme til at ske.

Kina er blevet anklaget for at have lanceret 'en byge af cyberangreb' på Ukraines militære og atome infrastruktur blot dage før Ruslands invasion - hvilket indikerer indledende støtte til Putins krig.

Efterretningsmemoer fra SBU, Ukraines spionagentur hævder, at mere end 600 websteder tilhørende Ukraines forsvarsministerium blev angrebet af den kinesiske regering, ifølge The Times.

På trods af den kinesiske regerings lunkne offentlige reaktion på invasionen af ​​Ukraine, indikerer tiltaget forudgående kendskab til invasionsplanerne fra Xi Jinpings regerings side, før tropperne trådte ind den 24. februar. 

SBU sagde, at de havde identificeret kilden til angrebet, fordi de anvendte værktøjer og metoder var i overensstemmelse med den almindelige taktik for de kinesiske væbnede styrkers cyberkrigsføringsfløj.

I en tale til Times sagde SBU, at grænseforsvar, bank- og jernbaneinfrastruktur var målrettet med en computernetværksudnyttelse (CNE), der havde til formål at indsamle information om ukrainske svagheder.

SBU sagde, at der var en "stigning i aktiviteten mod vores lands netværk i midten af ​​februar" fra både russiske og kinesiske hackere, som toppede den 23. februar.

Angrebene modsiger præsident Xi Jinpings benægtelse af, at Kina havde forudgående kendskab til invasionsplanerne og havde bedt Putin om at udsætte krigen til slutningen af ​​de olympiske vinterlege i Beijing.

Ved et møde i starten af ​​OL i Beijing underskrev Xi Jinping og Putin en venskabserklæring - og tilføjede, at der 'ingen grænser' var for omfanget af samarbejdet mellem de to diktaturer.

Tom Hegel, en trusselsforsker hos det amerikanske cybersikkerhedsfirma SentinelOne, sagde til Times: 'Det lyder som om [kineserne] var ligeglade med, at de blev set - de havde et mål om at komme ind og få det, de havde brug for, så hurtigt som muligt.

"Det er unormalt for en CNE-lignende indsats, det understreger vigtigheden af, hvad de vidste ville komme."

Beijing har været omhyggelig med ikke direkte at støtte eller fordømme invasionen, idet de frygter potentielle sanktioner fra Vesten, hvis de anses for at støtte invasionen af ​​Ukraine.