Klar besked til Frederik: Hold dig væk

03/06/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Beskeden til kronprinsen og resten af det officielle Danmark er ikke til at tage fejl af

Mest læste i dag

Torsdag fortæller Altinget, at flertallet af danskerne mener, at man bør boykotte VM i Qatar, der skal spilles næste år. Det er Epinion, der har foretaget en måling for mediet, som viser dette. 

39 procent af de adspurgte erklærer sig helt enige i, at det officielle Danmark bør boykotte VM-slutningen. Yderligere 21 procent siger, at de er 'overvejende enige'. 

Der er dog også danskere, som mener, at man bør deltage. 12 procent svarer i undersøgelsen, at de mener at både ministre og kongelige bør rejse til Qatar, når VM i fodbold spilles i november og december næste år. 

Får helt klar besked

”Resultatet er usædvanlig klart, og det lægger naturligvis et pres på Mette Frederiksen og hendes regering, hvis man havde tænkt sig at sidde på lægterne og klappe af landsholdet," udtaler Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, inden han tilføjer:

"Man må sige, at det er et meget lille offer at bringe, hvis det officielle Danmark holder sig væk."

Det er forskellige betænkeligheder, der har fået kritikken af det kommende værtsland til at rejse sig. Den tog dog til i stormstyrke tidligere på året, hvor den britiske avis The Guardian kunne fortælle, at minimum 6500 migrantarbejdere har mistet livet under forberedelserne til slutrunden. 

 

Anbefalet til dig