Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg Safaripark har netop hentet endnu en ukrainsk løve til Danmark.
I 2023 blev tre hunløver hentet fra Ukraine til Danmark, og nu får de selskab af en voksen hanløve, der hedder Akeru og er 3 år gammel.
Han skal indledningsvis bo i parkens tigeranlæg sammen med de andre evakuerede ukrainske løver.
I en anden del af anlægget går de tre yngre hanløver, som i foråret kom fra Københavns Zoo. Parkens løvebestand tæller derfor nu i alt syv løver.
Sådan skriver Knuthenborg Park & Safari i en pressemeddelelse.
“Der er desværre fortsat behov for at evakuere løver som følge af krigen i Ukraine. Vi ser det bl.a. som en opgave at sikre, at de ikke bliver solgt på det illegale marked," lyder det fra Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg, der tilføjer:
"Vi sagde derfor straks ja, da vi fik muligheden for at hente hanløven i Poznan Zoo, der er mellemstation for de evakuerede dyr fra Ukraine. Vi kan tilbyde den et hjem, hvor der er masser af plads, og ikke mindst andre løver."
Ankomsten af løven vækker også begejstring hos Anne Sofie Meilvang, biolog og projektleder for internationale projekter hos Dyrenes Beskyttelse:
”Vi er meget glade for, at vi igen har haft muligheden for at sikre en god fremtid for en ukrainsk løve. Akeru kommer til Knuthenborg, hvor han endelig kan leve det liv, han fortjener. Efter det han har været i gennem, fortjener han en fredfyldt tilværelse, hvor hans naturlige behov opfyldes, hans velfærd er en topprioritet, og han kan føle sig tryg. Hos Knuthenborg kan han leve tæt på artsfæller og naturen”.
Den nye hanløve går i en særskilt del af anlægget, hvor træning og adfærd observeres, for at hjælpe den med at vænne sig til de nye omgivelser.
”Vi kender ikke hans baggrund, så vi har lavet en første sundhedsobservation af ham. Her kan vi se, at han virker stærk og sund, så han har forhåbentlig mange gode år endnu”, siger dyrlæge Therese Hård, Zoologisk- og Veterinærchef i Knuthenborg.
Løverne er alle i en introduktionsfase hvor de langsomt vænner sig til hinanden.
De kan derfor enten opleves fra en panoramarude, hvor man kan komme helt tæt på dem i øjenhøjde eller fra gangbroen, hvor man i fem meters højde kan betragte dem i det store anlæg uden at de forstyrres.