København Zoo med kæmpe nyhed: Vil bruge 122 millioner kroner på det

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den zoologiske have er klar til at bruge 122 millioner kroner på det.

Lige nu læser andre også

Drømmen har været der i flere år, og nu går den endelig i opfyldelse.

For få dage siden fik man i ZOO en besked, der gav anledning til store smil og highfives på kontoret.

Nemlig tilsagnet om de sidste millioner, der gør det muligt at bygge Biodiversitetscenter ZOO. Et centrum for alle de aktiviteter omkring biodiversitet og beskyttelse af truede arter, som ZOO er involveret i.

Sådan skriver Zoologisk Have i København i en pressemeddelelse.

"ZOO har gennem årtier arbejdet for at beskytte truede dyr og deres naturlige levesteder i udlandet og herhjemme. Igennem de senere år har vi intensiveret arbejdet med en række danske projekter, hvor vi med stor succes opdrætter truede danske insekter og padder og sætter dem tilbage i genoprettede naturområder," siger administrerende direktør i ZOO, Pernille Mehl.

"Internationalt har vi feltprojekter på seks kontinenter, som er en væsentlig del af ZOOs arbejde for at redde truede arter og formidle om den globale biodiversitetskrise. Så vi er allerede en vigtig aktør, og kan nu få en endnu større stemme. Dertil kommer, at det rent praktisk bliver muligt at invitere vores gæster ind og se vores arbejde bag kulissen."

Det er skovejer Carsten Følsgaard, der har været den største private bidragsyder til projektet og derudover gør millionbevillinger fra Novo Nordisk Fonden, Augustinus Fonden, Alfred Benzons Fond, Knud Højgaards Fond, Beckett Fonden, Skibsreder Per Henriksens Fond, Louis Petersens Legat og William Demant Fonden det muligt at bygge det, som skal blive til et stort multifunktionelt fyrtårn på hjørnet af Roskildevej og Søndre Fasanvej.

"Der er heldigvis mange forskellige aktører, der sammen med os, vil gøre en forskel for verdens dyr og natur. Det skal vi selvfølgelig bruge aktivt i de nye rammer. Derfor skal Biodiversitetscenter ZOO også rumme et spirende netværk, hvor Zoologisk Haves eksperter kan udveksle ideer med visionære danske virksomheder og organisationer. Det bliver meget spændende at se, hvor meget vi sammen kan udrette i fremtiden", lyder det fra Pernille Mehl.

Borgmester på Frederiksberg, Michael Vindfeldt, finder projektet særligt spændende:

"Vi er stolte af, at Biodiversitetscenter ZOO bliver etableret i den største kulturinstitution på Frederiksberg. Frederiksberg Kommune har en vision om at være en grøn oase midt i hovedstaden med masser bynatur og høj biodiversitet. Det kunne med andre ord ikke være et bedre match", lyder det.

Ny dyreklinik med topmoderne udstyr

Med en dyrebestand på mere end 4000 dyr - og dermed ansvaret for nogle af Jordens mest truede arter, har ZOOs dyrlæger en helt afgørende opgave i at sikre dyrenes sundhed.

Trods de beskedne rammer i den nuværende dyreklinik, som er fra 1984, har ZOOs dyrlæger og forskere længe været blandt verdens førende, når det gælder udvikling af nye teknikker til bedøvelse samt indenfor zoomedicinsk og genetisk forskning.

"De fysiske rammer for vores dyrlæger og forskere har længe været utidssvarende i forhold til den moderne ZOO, vi er i dag. Samtidig vil vi gerne give både børn og voksne mulighed for at følge med live, når der laves DNA-analyser, foretages CT-scanninger, eller hvis et dyr skal undersøges eller opereres. Derfor bliver en ny dyreklinik og forskningsfaciliteter også en del af det nye hus", fortæller zoologisk direktør Mads Bertelsen.

Udover indkig til forskning, laboratorier og dyreklinik, vil ZOOs gæster kunne følge med i arbejdet i felten i Grønland, Sydafrika, Brasilien og andre steder gennem en spektakulær videoinstallation.

Anbefalet til dig